Το νέο Lexus ES κάνει πρεμιέρα στο Πεκίνο (video)


Επί κινεζικού εδάφους πραγματοποιεί αυτή την ώρα την παγκόσμια πρεμιέρα της η 6η γενιά του πολυτελούς sedan που γνωρίζει ιδιαίτερα μεγάλη ζήτηση ειδικά στην βορειοαμερικανική αγορά.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 25/4/2018

Το νέο ES έχει ως στόχο να συνεχίσει την πορεία του ως μία ολοκληρωμένη εναλλακτική απέναντι στα άλλα premium μοντέλα της μεσαίας κατηγορίας και με όπλο την ιδιαίτερη σχεδίαση του αμαξώματος. Το κύριο χαρακτηριστικό δεν είναι άλλο από την μεγάλη μάσκα που δίνει το στίγμα κάθε σύγχρονου Lexus. Μάλιστα το νέο ES βασίζεται στην πλατφόρμα GA-K (η οποία προέρχεται από το Toyota Avalon) και χάρη στο μεγαλύτερο μεταξόνιο προσφέρει ακόμη μεγαλύτερους χώρους για τους επιβάτες. Λογικό αφού το νέο ES έχει μεγαλώσει σε κάθε του εξωτερική διάσταση.

Οι οποίοι θα έχουν μπροστά τους ένα σύγχρονο ταμπλό με μια εύτακτα τοποθετημένη touch screen διάστασης 12,3” και με φουλ ψηφιακό πίνακα οργάνων. Γενικότερα και από όσο μπορούμε να διακρίνουμε στις φωτογραφίες υπάρχει μία πιο μινιμάλ προσέγγιση από ότι μας έχει συνηθίσει η Lexus η οποία διατηρεί το αναλογικό (αλλά σε ψηφιακή μορφή) ρολόι ως μία ρετρό άποψη. Ο εξοπλισμός είναι υπερπλήρης από τις βασικές εκδόσεις και περιλαμβάνει όλα τα σύγχρονα συστήματα άνεσης και ασφάλειας του πακέτου Safety System 2.0.

Η γκάμα των κινητήρων περιλαμβάνει τις εκδόσεις ES 350 και ES 300h. Όπως και στην προηγούμενη γενιά το ES 350 εφοδιάζεται με έναν V6 των 3,5 lt που αποδίδει 306 PS και 362 Nm ροπής (η προηγούμενη απέδιδε 270 PS και 336 Nm). Εδώ ένα νέο αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων αντικαθιστά το παλιό των 6, ενώ φήμες κάνουν λόγο και για τετρακίνηση (το ES είναι προσθιοκίνητο).

Σημαντικά αναβαθμισμένη είναι και η υβριδική έκδοση 300h με το νέο τετρακύλινδρο των 2,5 lt που λειτουργεί σε κύκλο Atkinson και αποδίδει 218 PS. Ενδιαφέρουσα είναι και η έκδοση F-Sport με το μοτέρ των 3,5 lt και με πιο σπορ προσανατολισμό έχοντας την ρυθμιζόμενη ανάρτηση του LC Coupe και πρόγραμμα δυναμικής οδήγησης.