Το νέο Ford Fiesta ST... 200άρισε!


Το ισχυρότερο Fiesta παραγωγής όλων των εποχών!

  • 1/3/2016

Η Ford παρουσιάζει στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης ένα νέο Ford Fiesta ST200 που αποδίδει 10% περισσότερη ισχύ και 20% περισσότερη ροπή με 200 ίππους & 290 Nm από μία ειδική έκδοση του βενζινοκινητήρα 1.6 EcoBoost.

Το Fiesta ST200 είναι το ισχυρότερο Fiesta παραγωγής όλων των εποχών με επιτάχυνση 0 - 100 km/h) σε 6,7 δευτ. Θα περιλαμβάνει ειδικό εξοπλισμό με μοναδικό εξωτερικό Storm Grey, ζάντες αλουμινίου με μηχανουργική κατεργασία και μαύρο ματ φινίρισμα και ειδικές λεπτομέρειες εσωτερικού. 

Η παραγωγή του Fiesta ST200 ξεκινά τον Ιούνιο με τις πρώτες παραδόσεις στους πελάτες να ακολουθούν αμέσως μετά.

«Το Fiesta ST είναι πραγματικά αξιαγάπητο από ιδιοκτήτες και ειδικούς. Το ST200 προάγει αυτό το ξεχωριστό αυτοκίνητο σε νέα επίπεδα ισχύος και επιδόσεων» δήλωσε ο Joe Bakaj, vice president, Product Development, Ford Ευρώπης. «Πιστεύω ότι είναι ένα μελλοντικό classic στο είδος του».

Πέραν της αποκλειστικής εξωτερικής απόχρωσης και των ζαντών αλουμινίου 17 ιντσών, τα μοντέλα Fiesta ST200 θα περιλαμβάνουν κόκκινες δαγκάνες φρένων και αναβαθμισμένο εσωτερικό με μοναδικά εμπρός καθίσματα, ημιδερμάτινα σε μαύρο χρώμα (Charcoal Recaro) και αντίθετη ασημί ραφή, μαζί με φωτιζόμενα διακοσμητικά μαρσπιέ και ζώνες ασφαλείας με ασημί λεπτομέρειες. 

Ο 1.6 EcoBoost του Fiesta ST200 αποδίδει +15 ίππους και ροπή +30 Nm για μέχρι 20 δευτερόλεπτα μέσω overboost. Μια πιο κοντή σχέση τελικής μετάδοσης 4,06 από 3,82 στο Fiesta ST – βελτιώνει την εν κινήσει επιτάχυνση για βελτιωμένη οδηγησιμότητα και ακόμα πιο απολαυστική οδηγική εμπειρία. Η τελική ταχύτητα είναι 230 km/h.

Όπως το Fiesta ST, το ST200 προσφέρει βελτιστοποιημένο στρίψιμο και ευελιξία χρησιμοποιώντας:

• Enhanced Torque Vectoring Control και 3-mode Electronic Stability Control.
• Ειδικά ακροαξόνια στον εμπρός άξονα.
• Αναβαθμισμένο ημιάκαμπτο άξονα για μειωμένες κλίσεις αμαξώματος.
• Μοναδικές ρυθμίσεις εμπρός και πίσω ελατηρίων και αποσβεστήρων με 15 mm χαμηλότερο κέντρο βάρους.
• Πιο γρήγορη κρεμαγιέρα με λόγο υποπολλαπλασιασμού 13.69:1 και πιο κοντά ημίμπαρα. 
• Αναβαθμισμένο σύστημα πέδησης με μεγαλύτερο σέρβο και πίσω δίσκους.

Το Fiesta ST λανσαρίστηκε το 2013, με 182 ίππους και ροπή 240 Nm από έναν 1.6 EcoBoost με επιτάχυνση 0-100 km/h σε 6,9 δεύτερα. Γρήγορα, καθιερώθηκε ως το κορυφαίο, Ευρωπαϊκό compact υψηλών επιδόσεων, αποσπώντας μάλιστα πάνω από 20 διακρίσεις σε όλο τον κόσμο την πρώτη του χρονιά πωλήσεων. Από τότε, η Ford έχει πουλήσει 30.000 Fiesta ST στην Ευρώπη.