Το Kodiaq GT είναι το πρώτο SUV Coupe της Skoda


Η Skoda συμπληρώνει τη γκάμα των SUV της και με ένα SUC Coupe που θα βασίζεται στο Kodiaq. Μέχρι νεότερας μόνο στην Κίνα.

  • 16/10/2018

Πριν από περίπου ένα χρόνο, στην έκθεση της Σαγκάης, η Skoda είχε δείξει το Vision E, ένα πρωτότυπο που έδινε μια πρώτη εικόνα για την εμφάνιση ενός μελλοντικού SUV Coupe που θα βασιζόταν στο Kodiaq. Το κορυφαίο μοντέλο της αντίστοιχης γκάμα της.

Αυτό το SUV Coupe λοιπόν μετονομάστηκε σε Kodiaq GT, θα παρουσιαστεί επίσημα τις επόμενες ημέρες και η τσέχικη εταιρεία έδωσε ήδη στη δημοσιότητα τα πρώτα επίσημα σκίτσα του. Τα οποία δίνουν και τον τόνο για την επερχόμενη ανανέωση του Kodiaq και δείχνουν μια κομψή διαμόρφωση του πίσω μέρους, καθώς και μια αρκετά έντονη κλίση της οροφής.

Οι χώροι πάντως δεν αναμένεται να επηρεαστούν ιδιαίτερα από το τελευταίο, ενώ ενδιαφέρον είναι πως το Kodiaq GT προορίζεται, για την ώρα τουλάχιστον, για την αγορά της Κίνας. Η οποία ήδη από το 2010 έχει εξελιχθεί στην πιο σημαντική για τη Skoda ήδη από το 2010. Οι πωλήσεις της εταιρείας το 2017 ανήλθαν στις 325.000 μονάδες και ο στόχος έχει τεθεί στις 600.000 μονάδες για το 2020.

To Kodiaq GT πάντως δεν αποκλείεται να έρθει και στην Ευρώπη, ειδικά αν βρεθεί η δυνατότητα παραγωγής του στα εργοστάσια της Skoda που λόγω της επιτυχίας των μοντέλων της έχουν φτάσει στα όριά τους.