Το δίπορτο Range Rover Coupe κοστίζει από 268.000€!


Η προ φόρων τιμή μπορεί να ακούγεται εξωπραγματική για ένα Range Rover που έχει όμως το στιλ, την χάρη και τις επιδόσεις για να κινηθεί στα χρηματιστηριακά λημέρια μίας Bentley Bentayga!

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 8/3/2018

Έστω και αν δεν μπορείς να το πεις ιδιαίτερα πρακτικό (με τις δύο λιγότερες πόρτες που ενισχύουν το κουπέ προφίλ) το Coupe είναι το πολυτελέστερο Range Rover που έχει κατασκευαστεί ποτέ. Μάλιστα ο αριθμός παραγωγής θα περιοριστεί στα 999 αυτοκίνητα με τους πελάτες να έχουν μία ευρεία γκάμα εξατομίκευσης.

Βασικά, όπως συμβαίνει και σε μία Bentley, θα μπορούν να παραγγείλουν το Range Rover Coupe έτσι ακριβώς όπως το ονειρεύονται, καταβάλλοντας φυσικά το αντίτιμο για κάθε εξτρά. Από τα… στανταράκια είναι το φουλ δέρμα και το πολύ ξύλο στο σαλόνι, μία ειδική έκδοση infotainment που συνδυάζεται με το υψηλής πιστότητας σύνολο της Meridian με 23 ηχεία.  

Την κατασκευή του σπέσιαλ Range Rover έχει αναλάβει το τμήμα SVΟ (το γνωστό Special Vehicle Operations της Jaguar-Land Rover) και εδώ ο V8 των 5,0 lt αποδίδει 557 PS χαρίζοντας ένα 0-100 σε 5,0 sec και μία τελική ταχύτητα στα 280 km/h.

Στάνταρ είναι η αερανάρτηση για να προσφέρει κορυφαία επίπεδα άνεσης ανεξαρτήτως τύπου εδάφους, όπου την απροβλημάτιστη κίνηση διασφαλίζει η κορυφαία τετρακίνηση που συνδυάζεται με το ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου Terrain Response 2 Control και με σχέσεις υποπολλαπλασιασμού.