Το BMW iX3 Concept "ηλεκτρίζει" το Πεκίνο


Το “i” θα χαρακτηρίζει όλα τα ηλεκτρικά μοντέλα της BMW και θα μπαίνει μπροστά από την ονομασία των συμβατικών εκδόσεών τους. Πρώτο παράδειγμα η iX3!

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 25/4/2018

Ντεμπούτο του πρώτου ηλεκτρικού SUV της BMW στο Πεκίνο και μαζί του τόσο των νέων ονομασιών όσο και της νέας εικόνας των βαυαρικών EV. Η BMW iX3 λοιπόν βασίζεται στη νέα γενιά του μεσαίου SUV της γερμανικής εταιρείας, και παρόλο που επίσημα είναι πρωτότυπο δεν δείχνει να απέχει πολύ από την κανονική παραγωγή.

Σε σχέση με τις συμβατικές Χ3 διαφοροποιείται οπτικά από το «ανοιχτά» στο εσωτερικό τους παραδοσιακά «νεφρά» της μάρκας, που επιπρόσθετα δεν έχουν γρίλιες, μιας και οι ανάγκες ψύξης είναι πολύ πιο μικρές. Φυσικά δεν υπάρχουν και απολήξεις της εξάτμισης στο πίσω μέρος, ενώ ο διαφοροποιημένος είναι και ο διαχύτης. Ενδιαφέρον είναι πως αεροδυναμικά βελτιωμένες είναι ακόμα και οι ζάντες.

Το σύστημα πρόωσης ανήκει στην καινούργια 5η γενιά των ηλεκτρικών συστημάτων της BMW και στα ιδιαίτερα γνωρίσματά του περιλαμβάνεται το ότι ο ηλεκτροκινητήρας, η μετάδοση και τα ηλεκτρονικά αποτελούν μια ενιαία μονάδας. Η οποία μπορεί να προσαρμοστεί από πλευράς απόδοσης στις εκάστοτε ανάγκες.

Για την περίσταση η απόδοση φτάνει τα 200 kW (270 PS), η μπαταρία είναι 70 kWh, η αυτονομία κατά WLTP ξεπερνά τα 400 χιλιόμετρα, ενώ χάρη στα νέα ηλεκτρονικά συστήματα ελέγχου η διαδικασία φόρτισης της μπαταρίας, σε συνδυασμό με ταχυφορτιστή 150 kW, διαρκεί μόλις 30 λεπτά.