Το ανανεωμένο MINI ήρθε και στην Ελλάδα


Νέοι συνδυασμοί κινητήρα/κιβωτίου, μία μεγάλη γκάμα στάνταρ εξοπλισμού, νέας σχεδίασης προβολείς και πίσω φώτα, πρόσθετες εξωτερικές αποχρώσεις και προηγμένη τεχνολογία συνδεσιμότητας για άνεση και ενημέρωση / ψυχαγωγία είναι τα χαρακτηριστικά για τα νέα 3θυρο MINI, 5θυρο MINI, MINI Cabrio.

  • 5/6/2018

Νέο λογότυπο MINI κοσμεί πλέον τα μοντέλα της βρετανικής φίρμας, προβολείς LED με λειτουργία Matrix για τη μεγάλη σκάλα, πίσω φώτα LED στο σχήμα της Βρετανικής σημαίας (Union Jack), νέες εξωτερικές αποχρώσεις και ζάντες αλουμινίου είναι τα κύρια χαρακτηριστικά που κάνουν πιο φρέσκα τα mini hatch, cabrio και 5-door ενώ η προβολή λογοτύπου MINI από τον εξωτερικό καθρέπτη στην πλευρά του οδηγού, είναι μια ακόμη hi-tech πινελιά.

Στο εσωτερικό υπάρχουν μια πλούσια γκάμα δερμάτινων ταπετσαριών, φινιρισμάτων, για πρώτη φορά εξατομίκευση με το MINI Yours Customised (μπορείτε να παραγγείλετε ό,τι θέλετε για όνομα στο μαρσπιέ, τα πλευρά των εμπρός θόλων, την προβολή σήματος και τη μετόπη του ταμπλό και να ετοιμαστούν στο χέρι από εξειδικευμένους τεχνίτες), νέο τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών και ηχοσύστημα με έγχρωμη οθόνη 6,5-ιντσών, USB και διεπαφή Bluetooth στάνταρ και προαιρετικά συστήματα ήχου και πλοήγησης με οθόνη αφής. Ακόμη διατίθεται ασύρματη φόρτιση κινητού τηλεφώνου και υπηρεσίες MINI Connected και MINI Connected XL με νέες λειτουργίες.

Στο μηχανολογικό πεδίο πιο εξελιγμένοι είναι οι κινητήρες με βελτιωμένη απόδοση και αυξημένη ισχύ και ροπή λόγω και των κανονισμών περί κατανάλωσης και εκπομπών για τα MINI One και MINI One First. Το δε πολυτάλαντο 7-τάχυτο κιβώτιο Steptronic διπλού συμπλέκτη εξοπλίζει τα περισσότερα νέα mini με το 8άρι αυτόματο κιβώτιο να παραμένει η εγγύηση στα πιο δυνατά MINI.

Στην πρώτη παρουσίασή του εν Ελλάδι είχαμε την ευκαιρία να οδηγήσουμε το νέο MINI Cooper hatch με το 7άρι κιβώτιο και τον 1500άρη turbo Βενζινοκινητήρα 136 ίππων. Απαράλλαχτη η οδική του συμπεριφορά συγκριτικά με το παρελθόν, όμως η οδηγική ικανοποίηση είναι σαφώς βελτιωμένη λόγω του νέου κιβωτίου 7 σχέσεων το οποίο είναι γρήγορο και ακριβές, αν και θα θέλαμε paddles στο τιμόνι για δυνατότητα χεριοκίνητων αλλαγών. Το νέο MINI είναι λοιπόν εδώ με τιμές που ξεκινούν από τα 19.740 ευρώ.