Τι θα παρουσιάσει η Buick στην Κίνα;


H αμερικανική εταιρία αποκάλυψε το ενδιαφέρον σχεδιαστικά Enspire καθώς και δύο πράσινες εκδόσεις του Velite 6. Μία πλήρως ηλεκτρική και μία plug-in υβριδική.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 18/4/2018

H Buick, το πολυτελές σήμα της GM, έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια ιδιαίτερους δεσμούς με την κινεζική αγορά και για αυτό η παρουσία της αμερικανικής μάρκας στην έκθεση του Πεκίνου παραμένει ισχυρή. Εκεί η Buick θα παρουσιάσει ένα πολύ ενδιαφέρον σχεδιαστικά πρωτότυπο SUV με την ονομασία Enspire.

Πρόκειται για ένα ηλεκτροκίνητο όχημα με crossover άποψη που για την περίσταση αποδίδει 558 PS με την αυτονομία του να φτάνει για περίπου 600 km. Όσο για την διαδικασία των 0-96 km/h η Buick δίνει εκτιμώμενο χρόνο κάτω από τα 4,0 sec.

Ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχουν τα Velite 6 που θα μπουν στην παραγωγή με τις πωλήσεις στην Κίνα να ξεκινούν τέλη του χρόνου. Σχεδιαστικά θυμίζουν κάτι από Toyota Prius με την αυτονομία στην EV έκδοση να μην ανακοινώνεται αλλά να είναι τουλάχιστον πάνω από 300 km (όπως και του Chevrolet Bolt).

Όσον αφορά στην PHEV έκδοση εδώ υπάρχει ένας βενζινοκινητήρας των 1.500 cc που συνδυάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες και κιβώτιο συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων. Σε συνδυασμό με μία μπαταρία λιθίου ιόντων η μέγιστη αυτονομία του plug-in υβριδικού Velite 6 φτάνει τα 700 km με μέση τυποποιημένη κατανάλωση στα 1,4 lt/100 km (προφανώς με γεμάτες μπαταρίες και για τα πρώτα 100 km).