Τι πρεσβεύει το εντυπωσιακό Acura RDX;


Έστω και σε πρωτότυπη μορφή η σπορ υπόσταση της Honda στις ΗΠΑ προετοιμάζεται για το λανσάρισμα ενός big-SUV που θα έχει επιβλητική εμφάνιση και πλούσιο τεχνολογικό εξοπλισμό με πλήρη διασύνδεση.

  • 17/1/2018

KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Το μεγάλο SUV της Acura που θα περάσει στην παραγωγή προς τα τέλη του χρόνου θα διαφέρει ελάχιστα από το πρωτότυπο που παρουσιάστηκε στην έκθεση του Detroit. Η διάθεσή του θα περιοριστεί κυρίως στην αγορά της Βορείου Αμερικής. Κάτω από το καπό του πρωτότυπου υπάρχει ένας νέος δίλιτρος VTEC Turbo της Honda που θα είναι αποδοτικότερος από τον V6 των 3,6 lt.

Θα συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 10 σχέσεων με την ισχύ να μεταφέρεται στους τέσσερις τροχούς μέσω του SH-AWD με χαρακτηριστικά torque vectoring. Ο οδηγός θα έχει στην διάθεσή του τέσσερα προγράμματα κίνησης (Sport, Sport , Comfort, Snow). Το νέο RDX θα βασίζεται σε μία εντελώς νέα πλατφόρμα με μεγαλύτερο μεταξόνιο, ενώ οι χώροι θα είναι μεγαλύτεροι.

Οι επιβάτες θα έχουν στην διάθεσή τους διάφορες τεχνολογίες με πλήρη συνδεσιμότητα και έλεγχο του συστήματος πολυμέσων από την touch-screen 10,2 ιντσών που θα τρέχει σε Android. Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει όλα τα συστήματα υποβοήθησης άνεσης και ασφάλειας μέχρι και προαιρετικό 16-κάναλο ηχοσύνολο της Mark Levinson.