Τα πρώτα επίσημα στοιχεία για τη νέα BMW Ζ4 (video)


H γερμανική εταιρία έδωσε στην δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες και βίντεο για τη νέα γενιά Z4 που θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της πιθανότατα στο Παρίσι.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 4/6/2018

Η νέα Z4 με την μαλακή οροφή βρίσκεται προ των πυλών και οι πωλήσεις της στην ευρωπαϊκή αγορά θα ξεκινήσουν από τις αρχές του επόμενου έτους. Έτσι, έχουμε να δούμε πολλά teaser βίντεο και φωτογραφίες μέχρι την αποκάλυψη του μοντέλου παραγωγής με τους Γερμανούς να αποφασίζουν σε μία κίνηση εντυπωσιασμού να δώσουν τα πρώτα επίσημα στοιχεία για την Z4 M40i.

Και εδώ όμως μην περιμένετε πολλές λεπτομέρειες πέραν του ότι η συγκεκριμένη έκδοση έχει κάτω από το καπό της ένα νέο εξελιγμένο εξακύλινδρο σε σειρά βενζινοκινητήρα «…που θα είναι εξαιρετικά ισχυρός», όπως αναφέρει η BMW. Υπολογίστε μία ισχύ στα περίπου 350 PS. Επίσης, η M40i θα έχει φρένα M sports, νέα μπροστινή ανάρτηση, χαμηλωμένη πίσω σπορ διάταξη με ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ και ζάντες M ελαφρού κράματος. Ιδιαίτερη μνεία γίνεται για την διαχείριση του πίσω ηλεκτρονικά ελεγχόμενου μπλοκέ διαφορικού.

Οι φωτογραφίες και το βίντεο έχουν τραβηχτεί στο Autodrome de Miramas στη Βόρεια Γαλλία όπου η BMW πραγματοποιεί τις δοκιμές εξέλιξης της νέας Z4 που θα έχει μήκος 4,321 m και πλάτος στα 1,861 με μεταξόνιο στα 2,47 m. Από τις μέχρι τώρα πληροφορίες μας στο εσωτερικό θα υπάρχει ένας σούπερ μεγάλος ψηφιακός πίνακας οργάνων ενώ το iDrive θα είναι τελευταίας γενιάς με λειτουργικό Operating System 7.0.