Στο εσωτερικό της νέας Mercedes G-Class


Περίπου ένα μήνα πριν την επίσημη πρεμιέρα της νέας G-Class στην έκθεση του Detroit η γερμανική εταιρία δίνει στην δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες για το ταμπλό της νέας γενιάς.

  • 13/12/2017

ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Ουσιαστικά πρόκειται για το ταμπλό της ανανεωμένης G-Class η οποία εξωτερικά θα διατηρεί τον εμφατικό και γοτθικό της στιλ ενώ θα λανσαριστεί στην αμερικανική αγορά προς τα τέλη του 2018 (στην Ευρώπη λίγο νωρίτερα). Όπως είναι φυσικό το ταμπλό έχει την δεδομένη πλέον διάταξη των δύο οθονών διάστασης 12,3 ιντσών σε μία κοινή ενιαία επιφάνεια (η βασική έκδοση έχει κλασικό πίνακα με αναλογικά όργανα αντί της μίας οθόνης), ενώ νέο είναι και το «κομμένο» στο κάτω μέρος του τιμόνι.

Ανάλογα με την έκδοση εξοπλισμού τα υλικά που κυριαρχούν σε διάφορα σημεία είναι το δέρμα, το ξύλο και οι κάρμπον ή μεταλλικές επενδύσεις, όταν υπάρχουν πολλές πρακτικές θήκες και υποβραχιόνια στήριξης των αγκώνων. Η βασική έκδοση θα διαθέτει ένα ηχοσύνολο από 7 ηχεία με αποκορύφωμα το Burmester με 16 ηχεία και κορυφαία πιστότητα ήχου.

Ανάμεσα στα διάφορα κομφόρ άνεσης εννοείται πως περιλαμβάνονται τα «κλιματιζόμενα» (θερμαινόμενα και ψυχόμενα) μπροστινά καθίσματα με μασάζ, ενώ υπάρχουν πολλοί και διάφοροι συνδυασμοί χρωμάτων και δερμάτων. Η Mercedes κάνει λόγο για ακόμη μεγαλύτερους χώρους αναφέροντας πως η απόσταση για τα γόνατα των πίσω επιβατών έχει αυξηθεί κατά 150 mm. Περισσότερα για τη νέα G-Wagen θα έχουμε να πούμε στις επόμενες μέρες αφού αναμένονται νέα στοιχεία.