Πρόωρη αποκάλυψη για το νέο Audi Q8!


Το νέο Q8 θα αποτελέσει τη ναυαρχίδα της γερμανικής εταιρίας στα SUV και στην Ευρώπη το περιμένουμε τέλη του χρόνου (μετά την πανευρωπαϊκή παρουσίαση στο σαλόνι του Παρισιού).

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 5/6/2018

Η παγκόσμια διαδικτυακή πρεμιέρα του Audi Q8 έχει προγραμματισθεί για σήμερα το απόγευμα, αλλά όπως συνηθίζεται στο διαδίκτυο έχουν ήδη διαρρεύσει οι πρώτες φωτογραφίες. Και εμείς δεν θα μπορούσαμε από το να προχωρήσουμε στην πρόωρη αποκάλυψη του Q8 με την γνωστή εμβληματικά μάσκα και το ιδιαίτερο πίσω μέρος όπου τα φωτιστικά σώματα ενώνονται από μία φωτεινή ρίγα.

Από τις πρώτες πληροφορίες που έχουμε είναι πως το μήκος του νέου Q8 θα είναι στα πέντε μέτρα, όπως αρμόζει σε ένα μεγάλο SUV. Σχεδιαστικά το βασικό στοιχείο που διαχωρίζει το Q8 από το Q7 είναι η πιο έντονη κλίση της οροφής στο πίσω μέρος. Στάνταρ είναι η τετρακίνηση με εξελιγμένο κεντρικό διαφορικό και απόσταση από το έδαφος στα περίπου 25 cm. Δεδομένη θεωρείται η ενεργητική τετραδιεύθυνση, όπως και η πνευματική ανάρτηση που προφανώς θα είναι προαιρετική.

Γενικότερα πολλά στοιχεία αναμένεται να προέρχονται και από το νέο A6. Όπως για παράδειγμα το ταμπλό με τις δύο touch-screen στην κεντρική κονσόλα και φυσικά τον πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων. Παράλληλα το μεταξόνιο των τριών μέτρων θα διασφαλίζει αχανείς χώρους για τους επιβάτες και τις αποσκευές (από 605 έως 1.755 lt).

Σχετικά με την γκάμα των κινητήρων αναμένονται τα νέας γενιάς σύνολα με τεχνολογία mild hybrid στα 48V. Έτσι, θα δούμε τον τρίλιτρο V6 βενζίνης με 340 άλογα και δύο τρίλιτρους TDI με 231 και 286 ίππους. Πάντως, υπάρχουν πληροφορίες και για μία πλήρως υβριδική εκδοχή της V6 βενζίνης με συνδυαστική ισχύ περίπου 450 PS και δυνατότητα αποκλειστικά ηλεκτρικής κίνησης για σχεδόν 60 km. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως θα ακολουθήσουν τόσο ένα S Q8 όσο και ένα RS Q8 με V8 4.0 μοτέρ με διπλά turbo και 540 PS.