Πότε θα ξεκινήσει η παραγωγή του Tesla Model Y;


Αν και η Tesla είναι γνωστή για την ασυνέπεια της στα χρονοδιαγράμματα και στα λανσαρίσματα, πρόσφατα ανακοίνωσε πως το Νοέμβριο του 2019 θα ξεκινήσει την παραγωγή του νέου της SUV.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 13/4/2018

To Model Y θα είναι το επόμενο νέο SUV της Tesla που θα τοποθετείται στην βάση της γκάμας μαζί με το Model 3 (πάνω στο οποίο θα βασίζεται το Model Y, στην φωτογραφία βλέπετε το πρώτο teaser στοιχείο). Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως η παραγωγή του νέου SUV θα ξεκινήσει σε περίπου ενάμιση χρόνο από σήμερα στο εργοστάσιο του Fremont, στην Καλιφόρνια.

O CEO της μάρκας, ο Elon Musk, δήλωσε πως όλα έχουν προγραμματισθεί και συμφωνηθεί με τους προμηθευτές ανταλλακτικών και εξαρτημάτων ώστε να μην υπάρξει απόκλιση από το πλάνο. Πάντως τα ίδια έλεγε και για το Model 3 που έχει πλέον ξεκινήσει να μπαίνει σε κανονικούς ρυθμούς παραγωγής (μιλάμε για ένα χρόνο αργότερα από το πλάνο).

Ο Musk υπολογίζει πως η εταιρία του θα παράγει περίπου 5.000 αυτοκίνητα την εβδομάδα ή 260.000 το χρόνο. Νούμερα που ακούγονται υπεραισιόδοξα και όταν μάλιστα θα υπάρχει οσονούπω ισχυρή πίεση από τους μεγάλους ανταγωνιστές που θα ξεκινήσουν να λανσάρουν τα δικά τους ηλεκτρικά αυτοκίνητα.