Νέο Suzuki S-Cross: Έτοιμο για όλα!


Με αξιόπιστο σύστημα τετρακίνησης, αλλά δυνατούς κινητήρες διαθέσιμο το νέο S-Cross με τιμές που ξεκινούν από τα 17.250 ευρώ για τις δικίνητες εκδόσεις.

  • 19/10/2016

Με πρώτη ματιά, το νέο S-Cross δείχνει ικανό και έτοιμο για όλα. SUV σχεδιασμός με νέα εντυπωσιακή μάσκα, ρωμαλέα εμφάνιση με δυναμικά φωτιστικά σώματα τύπου LED, εμπρός και πίσω και νέας σχεδίασης ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών που δημιουργούν ένα premium αποτέλεσμα.

Το εσωτερικό ξεχωρίζει με τα υψηλής ποιότητας υλικά σε κάθε σημείο του ταμπλό, δημιουργώντας έναν απόλυτο συνδυασμό αισθητικής και λειτουργικότητας. Ακόμα και με πέντε επιβάτες, το S-Cross έχει διαθέσιμα 430 λίτρα χώρου αποσκευών. Εξασφαλίστε ακόμη περισσότερο χώρο, διπλώνοντας τη διαιρούμενη 60:40 πλάτη του πίσω καθίσματος. Επιπλέον, η αποσπώμενη βάση του χώρου αποσκευών με δυνατότητα πολλαπλών επιλογών τοποθέτησης, αυξάνει ακόμα περισσότερο την ευελιξία και την πρακτικότητα. Η δε πολυλειτουργική οθόνη αφής 7 ιντσών επιτρέπει την εύκολη και άμεση χρήση των συστημάτων ψυχαγωγίας και επικοινωνίας, που περιλαμβάνουν τον ήχο, hands-free τηλεφώνου, σύστημα πλοήγησης και συνδεσιμότητα με smartphone.

Απόλυτα προσαρμοσμένος στις σύγχρονες ανάγκες, ο νέος 1.0 BOOSTERJET υπερτροφοδοτούμενος βενζινοκινητήρας άμεσου ψεκασμού, έχει μειωμένη χωρητικότητα, αλλά πετυχαίνει υψηλότερη απόδοση 112 ίππων συνδυάζοντας ιδανικά οικονομία καυσίμου και επιδόσεις. Ο επίσης νέος υπερτροφοδοτούμενος βενζινικινητήρας 1.4 BOOSTERJET αποδίδει ιπποδύναμη 140 ίππων για πιο ζωντανή οδήγηση και άφθονη ροπή για άνετη οδήγηση στον ανοιχτό δρόμο, αλλά και τις πιο απαιτητικές διαδρομές. Τέλος, ο δοκιμασμένος 1.6 DDiS turbo πετρελαιοκινητήρας 120 ίππων προσφέρει απόδοση κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες οδήγησης, με ομαλή επιτάχυνση, μειωμένες εκπομπές ρύπων και εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση.

Έκδοση GL UPPER με τον κινητήρα 1.0 BOOSTERJET

Προσαρμοζόμενοι στα δεδομένα της ελληνικής αγοράς, δημιουργήθηκε μία νέα έκδοση με ολοκληρωμένο εξοπλισμό και άκρως ανταγωνιστική τιμή, πρόκειται για την έκδοση GL UPPER, η οποία προσφέρεται με τον κινητήρα βενζίνης 1.0 BOOSTERJET.

Η τιμή της θα ανέρχεται στα €17.250 και διαθέτει στον βασικό της εξοπλισμό, επιπλέον της GL, εργοστασιακές ζάντες αλουμινίου 16” και οθόνη αφής Multimedia 6,2 ιντσών με κάμερα οπισθοπορείας.

 

ALLGRIP: Αξιόπιστη τετρακίνηση

Η Suzuki εξέλιξε το περίφημο σύστημα τετρακίνησης της σε νέο επίπεδο: το ALLGRIP με τις τέσσερεις κατ’ επιλογή λειτουργίες του, προσφέρει οδηγική ευχαρίστηση, εξασφαλίζει άριστο έλεγχο και μειώνει την κατανάλωση καυσίμου. Επιτρέπει στον οδηγό να κινείται με ασφάλεια, ευκολία και άνεση, επιλέγοντας μία από τις λειτουργίες Auto, Sport, Snow και Lock, χρησιμοποιώντας απλά τον περιστροφικό διακόπτη στην κεντρική κονσόλα.

 Βασικές λειτουργίες του ALLGRIP

-Λειτουργία Auto
Δίνει προτεραιότητα στην οικονομία καυσίμου σε κανονικές συνθήκες οδήγησης, και ενεργοποιεί αυτόματα την κίνηση και στους τέσσερεις τροχούς όταν εντοπίσει απώλεια πρόσφυσης.

-Λειτουργία Sport
Βελτιώνει τη συμπεριφορά σε δρόμους με στροφές, μεταφέροντας επιπλέον ροπή στους πίσω τροχούς. Για καλύτερη απόκριση του κινητήρα, βελτιστοποιεί τα χαρακτηριστικά της επιτάχυνσης και της ροπής.

-Λειτουργία Snow
Ιδανική για χιονισμένες ή χωρίς πρόσφυση, γλιστερές επιφάνειες, καθώς βελτιστοποιεί την πρόσφυση κατά την επιτάχυνση και ευνοεί τη σταθερότητα.

-Λειτουργία Lock
Χρησιμοποιείται για να απεμπλακεί το όχημα σε περίπτωση ακινητοποίησης σε χιόνι, λάσπη ή άμμο, στέλνοντας επιπλέον ροπή στους πίσω τροχούς. Το ESP και άλλες τεχνολογίες ελέγχου συνεργάζονται για να ελευθερώσουν το αυτοκίνητο. Αλλάζει αυτόματα στη Λειτουργία Snow όταν το όχημα φτάσει τα 60 km/h.

 

Πλούσιος εξοπλισμός Τεχνολογίας και Άνεσης

Το ανανεωμένο S-Cross ενσωματώνει στον εξοπλισμό του όλες τις σύγχρονες τεχνολογίες άνεσης και ευκολίας του οδηγού:

-Ηχοσύστημα πολλαπλών πληροφοριών με δυνατότητα σύνδεσης συμβατού smartphone.

-Κάμερα οπισθοπορείας, της οποίας η εικόνα απεικονίζεται στην οθόνη πολλαπλών πληροφοριών και βελτιώνει την ορατότητα όταν το όχημα κινείται με όπισθεν.

-Χάρτης πλοήγησης σε τρισδιάστατη μορφή, με την εισαγωγή κάρτας SD στο ηχοσύστημα.

-Προβολείς τεχνολογίας LED.

-Adaptive Cruise Control (ACC): για πιο άνετη και ασφαλή οδήγηση. Ο οδηγός ορίζει την επιθυμητή ταχύτητα ώστε να τηρείται σταθερή απόσταση από τα προπορευόμενα οχήματα, επιβραδύνοντας ή επιταχύνοντας ανάλογα με τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις.

Το σύστημα ACC συνδυάζει το cruise control με το ραντάρ του συστήματος RBS, προκειμένου να υπολογίσει την απόσταση από το προπορευόμενο όχημα. Για να διατηρήσει σταθερή την προεπιλεγμένη από τον οδηγό απόσταση -μεγάλη, μεσαία ή μικρή- το σύστημα προσαρμόζει αυτόματα την ταχύτητα του S-Cross, βελτιώνοντας ακόμα περισσότερο την άνεση.

-Ηχοσύστημα με οθόνη αφής και πολλαπλές λειτουργίες: Η πολυλειτουργική οθόνη αφής 7“ (ιντσών) ιντσών λειτουργεί ως κέντρο χειρισμού μιας σειράς εξελιγμένων λειτουργιών multimedia και  επιτρέπει την εύκολη και άμεση χρήση των συστημάτων ψυχαγωγίας και επικοινωνίας, που περιλαμβάνουν τις κεντρικές λειτουργίες,  Listen, Call, Drive ή Connect, για εύκολη πρόσβαση στο ηχοσύστημα, τη λειτουργία hands-free του τηλεφώνου, το σύστημα πλοήγησης ή τη σύνδεση με το smartphone.

-Δυνάτοτητες Διασύνδεσης:  Apple CarPlay και MirrorLink. Το Smartphone Linkage Display Audio συνδέεται με το Apple CarPlay και MirrorLink. Συνδέοντας το iPhone μέσω USB, το Apple CarPlay επιτρέπει την πρόσβαση στη μουσική, τις εφαρμογές, την πραγματοποίηση  κλήσεων, καθώς και αποστολής ή παραλαβής SMS, είτε με φωνητική εντολή, είτε απλά κατευθείαν μέσω της οθόνης αφής 7 ιντσών. Παρομοίως, το MirrorLink επιτρέπει την πρόσβαση σε μια ποικιλία εφαρμογών των smartphone μέσω του Smartphone Linkage Display Audio του SX4 S-Cross.

-Σύστημα KEYLESS PUSH START: Διευκολύνει την καθημερινότητά, το κλειδί πομπός του S-Cross με το οποίο ξεκλειδώνουν οι πόρτες, ενεργοποιείται ή σβήνει ο κινητήρας, πολύ απλά, με το πάτημα ενός κουμπιού.

 

Aσφάλεια

Το ανανεωμένο S-Cross διαθέτει προηγμένο εξοπλισμό ασφαλείας για την πρόβλεψη και την αποφυγή κάθε πιθανού ατυχήματος. Προσφέρει άριστη προστασία χάρη στα εξελιγμένα συστήματα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας, τα οποία συμβάλλουν στην αποφυγή συγκρούσεων όπου αυτό είναι εφικτό, και τον περιορισμό των ζημιών σε περίπτωση πρόσκρουσης, παρέχοντας υψηλά επίπεδα ασφάλειας.

-Radar Brake Support: Το σύστημα RBS παρακολουθεί το δρόμο μέσω ενός εξαιρετικά ευαίσθητου ραντάρ. Σε περίπτωση ενδεχόμενης σύγκρουσης, το σύστημα ειδοποιεί και υποβοηθά τον οδηγό αυξάνοντας τη δύναμη πέδησης ή φρενάροντας αυτόματα.

-ESP: Σε περίπτωση που οι τροχοί χάσουν την πρόσφυσή τους, το Electronic Stability Program ESP® προσαρμόζει αυτόματα τη λειτουργία του κινητήρα και των φρένων ώστε να βοηθήσει τον οδηγό να διατηρήσει τον έλεγχο.

-Το Total Effective Control Technology (TECT) της Suzuki έχει εφαρμοστεί και στο αμάξωμα του S-Cross. Απορροφά και εκτονώνει την ενέργεια εξαιρετικά αποδοτικά, προστατεύοντας έτσι επιβάτες και πεζούς σε περίπτωση ατυχήματος.

-7 ΑΕΡΟΣΑΚΟΙ: Επιπλέον ασφάλεια προσφέρεται για τον οδηγό και τον εμπρός επιβάτη από τους εμπρός και τους πλάγιους αερόσακους, συν έναν αερόσακο γονάτων για τον οδηγό, καθώς και αερόσακους κουρτίνες για όλους τους επιβαίνοντες.