Mercedes-Benz GLC L: SUV με μακρύτερο μεταξόνιο μόνο για την Κίνα


Το Audi Q5 L δε θα είναι στην Κίνα το μόνο SUV της κατηγορίας με αυξημένο μεταξόνιο, αφού η Mercedes-Benz παρουσίασε την GLC L.

 
  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 22/10/2018

Οι μηχανικοί της Mercedes-Benz προεξέτειναν το μεταξόνιο του SUV κατά 100 mm, παρέχοντας στους επιβάτες της πίσω σειράς θέσεων επιπλέον ελεύθερο χώρο για τα πόδια. Το συνολικό μήκος του οχήματος είναι πλέον 4,76 m, ενώ το πλάτος παραμένει στα 1,89 m. Σε ό,τι αφορά το βάρος, η βασική έκδοση ζυγίζει 1.790 kg, επομένως η long εκδοχή θα ζυγίζει λίγο παραπάνω.

Όπως ακριβώς όλες οι υπόλοιπες εκδόσεις με μακρύτερο μεταξόνιο στην κινεζική αγορά, έτσι και η GLC L είναι ακριβώς ίδια με τη βασική GLC. Οι μόνες αισθητές διαφορές εντοπίζονται στις ελαφρώς μακρύτερες πίσω πόρτες. Κάτω από το μπροστινό καπό δεν υπάρχουν εκπλήξεις. Στην Κίνα, η GLC L διατίθεται με τρεις δίλιτρους turbo βενζινοκινητήρες σε τρεις εκδόσεις, τις GLC 200 L 4Matic, GLC 250 L 4Matic και GLC 300 L 4Matic, ισχύος 184, 211 και 245 PS, αντίστοιχα. Η ισχύς μεταδίδεται σε όλους τους τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 9 σχέσεων.

Το SUV με το μεγαλύτερο μεταξόνιο θα παράγεται από την Beijing-Benz Motor Company (BBAC), την κοινοπραξία ανάμεσα στην Mercedes-Benz και της τοπικής BAIC. Η νέα έκδοση του SUV αναμένεται να ντεμπουτάρει δημοσίως στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Guangzhou τον επόμενο μήνα.