Maserati Levante GTS με τον V8 των 550 PS της Ferrari


Η Maserati επέλεξε το Goodwood για να παρουσιάσει επίσημα τις κορυφαίες εκδόσεις του SUV της.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 13/7/2018

Πρεμιέρα στο Goodwood Festival of Speed για την κορυφαία έκδοση της Maserati Levante, την GTS. Η οποία χρησιμοποιεί τον κινητήρα της αντίστοιχης Quattroporte, που δεν είναι άλλος από τον V8 των 3.800 cc με τα δύο turbo, ο οποίος κατασκευάζεται από τη Ferrari στο Maranello.

O μεγάλος 8-κύλινδρος άλλαξε σε πολλά σημεία προκειμένου να μπορεί να συνδυαστεί με την τετρακίνηση του μεγάλου SUV. Για την περίσταση αποδίδει 550 PS και 730 Nm, που εξασφαλίζουν ένα 0-100 km/h σε 4,2 sec και μια τελική ταχύτητα 292 km/h.

Ταυτόχρονα η κορυφαία Levante έχει να επιδείξει μια αναβαθμισμένη και πιο σπορ ανάρτηση, μαζί με διαφοροποιήσεις στην εξωτερική της εμφάνιση. Οι οποίες εντοπίζονται κυρίως στο κάτω τμήμα του εμπρός της μέρους και στον πίσω προφυλακτήρα. Στο εσωτερικό οι δερμάτινες επενδύσεις είναι στάνταρ όπως και τα σπορ πεντάλ, καθώς και ένα premium ηχοσύστημα της Harman Kardon με 14 ηχεία.

Μαζί με την GTS η Maserati παρουσίασε στο Goodwood και για πρώτη φορά στην Ευρώπη τη Levante Trofeo, με τα 590 PS και τα 730 Nm, που ξεπερνά τα 300 km/h και χρειάζεται μόλις 3,9 sec για το 0-100 km/h.