H Mercedes E-Class θα ανανεωθεί μέσα στο 2019


Μετά από τρία χρόνια μετά την επίσημη πρεμιέρα της η Mercedes Ε-Class θα ανανεωθεί και θα αποκτήσει νέα μάσκα, σας αυτή της CLS.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 17/10/2018

H τρέχουσα γενιά της E-Class, του παραδοσιακά πιο σημαντικού μοντέλου της Mercedes, με τον εσωτερικό κωδικό W213 έχει παρουσιαστεί το 2016 και έτσι σιγά σιγά οδεύει προς την ανανέωσή του. Στο αντίστοιχο facelift της προκατόχου του, της W212, οι μηχανικού και οι σχεδιαστές της γερμανικής εταιρείας, είχαν αλλάξει σημαντικά τη μάσκα της με την κατάργηση των διπλών προβολέων.

Κάτι αντίστοιχο, τουλάχιστον σε ότι αφορά την αλλαγή της μάσκας, θα γίνει και μέσα στην επόμενη χρονιά, με την εμφάνιση της ανανεωμένης γενιάς της E-Class. Η οποία σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες θα μοιάζει με αυτή της CLS (φωτο), ενώ οι προβολείς θα ακολουθούν την εικόνα αυτών της επίσης καινούργια GLE που παρουσιάστηκε επίσημα στο Παρίσι. Την εικόνα θα ολοκληρώνει ο καινούργιας σχεδίασης προφυλακτήρας που θα δίνει μια πιο δυναμική εικόνα στη μεγάλη λιμουζίνα.

Στο εσωτερικό οι πιο σημαντικές αλλαγές θα αφορούν τα ηλεκτρονικά του συστήματα, τόσο αυτά της υποβοήθησης -η E-Class εξοπλίζεται ήδη προαιρετικά με σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης δευτέρου επιπέδου- όσο κυρίως του infotainment. Αναμένεται να χρησιμοποιηθεί το MBUX, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη νέα A-Class, σε μια εμπλουτισμένη εκδοχή του.

Με την ανανέωση της E-Class η Mercedes φιλοδοξεί να μείνει πρωταγωνίστρια στη μεγάλη κατηγορία πολυτελείας, παρά το ότι τα Audi A6 και BMW 5άρα είναι τελείως καινούργια.