Η Mercedes-Benz GLB θα κυκλοφορήσει το 2019


Η GLB θα είναι το νέο και μικρότερο SUV της γερμανικής μάρκας που θα βασίζεται και θα μοιράζεται τα ίδια μηχανικά μέρη με την επίσης επερχόμενη νέα γενιά της A-Class.

  • 11/1/2018

ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Τον Μάρτιο στην Γενεύη θα πραγματοποιηθεί η παγκόσμια πρεμιέρα της νέας A-Class με τις πωλήσεις να ξεκινούν το καλοκαίρι. Περίπου ένα χρόνο μετά θα λανσαριστεί και η ολοκαίνουργια GLB που θα τοποθετείται πάνω από την GLA και απέναντι στο ανταγωνιστικό Audi Q3, την BMW X1 και το επερχόμενο Volvo XC40.

Η GLB θα τοποθετείται ανάμεσα στην μικρότερη GLA (το μοντέλο της φωτογραφίας) και την μεγαλύτερη GLC. Για να διαφοροποιείται θα έχει ένα πιο κλασικό σχήμα που θα προσεγγίζει περισσότερο αυτό της κορυφαίας G-Class. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες θα είναι περίπου 15 cm μακρύτερη με συνολικό μήκος κάτι παραπάνω από 4,5 m.

Τα μηχανικά μέρη θα προέρχονται από την A-Class. Έτσι οι βασικοί τετρακύλινδροι κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου μέχρι τα 160 PS θα είναι αυτοί που έχουν εξελιχθεί σε συνεργασία με την Renault-Nissan. Οι μεγαλύτερες εκδόσεις θα είναι δίλιτρες με αποκορύφωμα με AMG που θα αποδίδει περισσότερα από 300 άλογα.