H Maserati Gran Turismo μεταμορφώνεται σε Touring Superleggera Sciadipersia


H Touring Superleggera θα είναι παρούσα στην έκθεση της Γενεύης με μια νέα της δημιουργία με εντυπωσιακή εμφάνιση και αρκετά ρετρό στοιχεία, που όλο και κάτι θυμίζουν αλλά είναι πρωτότυπα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 5/3/2018

Ακόμα πιο πρωτότυπο είναι το όνομά της, καθώς λέγεται Sciadipersia, ενώ σύμφωνα με τις συνήθεις της καροσερίας που έχει έδρα στο Μιλάνο η παραγωγή δεν θα ξεπεράσει τις 10 μονάδες. Πάντως για να κατασκευαστεί κάθε μια από τις 10 συνολικά Touring Superleggera Sciadipersia απαιτούνται συνολικά 6 μήνες, ενώ τα χρήματα που απαιτούνται για την απόκτησή της δεν ανακοινώνονται ποτέ δημόσια. Ο υποψήφιος αγοραστής και μόνο μαθαίνει το ποσό, αφού, φανταζόμαστε, ικανοποιηθούν οι προσωπικές του επιθυμίες.

Ένα ξεχωριστό αυτοκίνητο σαν την Sciadipersia δεν μπορεί παρά να έχει και μια ξεχωριστή βάση, η οποία υφίσταται τις απαραίτητες μετατροπές. Στη συγκεκριμένη περίπτωση η βάση δεν είναι κάτι λιγότερο από μια Maserati Gran Turismo, η οποία όπως βλέπουμε από τις φωτογραφίες αλλάζει ριζικά μορφή.

Στο μόνο στοιχείο της που δεν γίνονται επεμβάσεις είναι ο κινητήρας της, ο ατμοσφαιρικός V8 των 4.700 cc που αποδίδει 460 PS και παρόλο που έχει να κινήσει συνολικά 1.700 kg κατορθώνει να εξασφαλίζει το 0-100 km/h σε 2,7 sec και τελική ταχύτητα 301 km/h.