Η Jeep εξετάζει μοντέλο μικρότερο από το Renegade


H Jeep, όπως είπε ο επικεφαλής της Mike Manley στο Automotive News, εξετάζει πολύ σοβαρά να συμπεριλάβει στη γκάμα της ένα μοντέλο πιο μικρό από το Renegade.

  • 26/1/2018

KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Το οποίο, αν πάρει το «πράσινο φως» που είναι και το πιο πιθανό, δεν θα πωλείται στις ΗΠΑ, παρά μόνο στην Ευρώπη και σε άλλες περιοχές του κόσμου όπου τα μικρά αυτοκίνητα είναι δημοφιλή.

Από τα πρώτα στοιχεία προκύπτει πως το καινούργιο μίνι Jeep θα είναι μικρότερο των 4,0m και θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Pomiglano κοντά στη Νάπολι, όπου τώρα κατασκευάζεται το Panda. Άλλωστε με το τελευταίο, όπως και με τα Fiat 500 και Lancia Ypsilon, το μικρότερο των Jeep, όταν προκύψει, θα μοιράζεται το πλαίσιο.

Το ερώτημα είναι και ποιους κινητήρες θα μοιράζεται, ενώ πέρα από τις προσθιοκίνητες εκδόσεις, από τη στιγμή που υφίσταται το αντίστοιχο Panda, θα υπάρχουν και τετρακίνητες. Πηγές πάντως της FCA αναφέρουν πως οι πρώτες σκέψεις για ένα ακόμα πιο μικρό Jeep έγιναν στις αρχές του 2017 και από τότε τα πλάνα έχουν εγκαταλειφθεί και ανασυρθεί εκ νέου αρκετές φορές.