H Citroen ετοιμάζει το πρώτο της υβριδικό plug-in μοντέλο (video)


Στο Παρίσι η γαλλική εταιρία θα παρουσιάσει το C5 Aircross Plug-In Hybrid Concept πάνω στο οποίο θα βασιστεί η έκδοση παραγωγής του μοντέλου.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 13/9/2018

Η οποία θα κυκλοφορήσει από τα μέσα του επόμενου χρόνου και θα αποτελέσει το πρώτο υβριδικό της Citroen που θα έχει και τη δυνατότητα κίνησης με μηδενικούς ρύπους. Η Citroen έχει ως στόχο μέχρι το 2023 να έχει υβριδοποιήσει τον στόλο της στο 80% και δύο χρόνια αργότερα να μην υπάρχει καμία έκδοση έστω και δίχως ήπιο υβριδικό σύστημα.

Το πρωτότυπο C5 Aircross που βλέπετε έχει έναν βενζινοκινητήρα που προς το παρόν δεν γνωρίζουμε την απόδοση του αλλά η συνδυασμένη φτάνει τους 225 PS. Ένας ηλεκτροκινητήρας είναι σε παράλληλη διάταξη με το αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων και μεταφέρει την ισχύ στους μπροστινούς τροχούς.

Οι μπαταρίες είναι τοποθετημένες στο δάπεδο και μπορούν να προσφέρουν έως 50 km καθαρής ηλεκτροκίνησης με ταχύτητα έως 133 km/h. Πέρα από την ανάκτηση ενέργειας υπάρχει και δυνατότητα φόρτισης στην πρίζα σε υποδοχή 32 Amp και σε χρόνο 2 h. Μέχρι να μάθουμε περισσότερα θα πρέπει να πούμε πως το 2019 η Citroen γιορτάζει τα 100 της χρόνια και το 2CV τα 70 του.