H BMW M5 Competition είναι ακόμη πιο ισχυρή (video)


Η νέα έκδοση της M5 δεν έχει απλά μερικά άλογα παραπάνω αλλά είναι και αρκετά ταχύτερη ακόμη και από την αντίπαλο Mercedes-AMG E63 S.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 9/5/2018

Μιλάμε για δύο από τα κορυφαία σεντάν στον κόσμο με ιπποδυνάμεις και επιδόσεις που ζαλίζουν μιας και κινούνται στο ύψος της στρατόσφαιρας. Η κανονική M5 αποδίδει 600 PS και για την περίσταση στην M5 Competition προστέθηκαν άλλα 25 PS για να φτάσε η ισχύ στους συνολικά 625 PS/6.000-6.750 rpm. Η ροπή παραμένει στα ίδια επίπεδα και στα 750 Nm στις 1.800-5.800 rpm.

Από πλευράς επιδόσεων η M5 Competition επιταχύνει από στάση και στα 100 km/h σε 3,3 sec όταν για την διαδικασία των 0-200 km/h χρειάζεται μόλις 10,8 sec. Σε σχέση με την στάνταρ M5 η βελτίωση είναι στο 0,1 και στο 0,3 sec, αντίστοιχα για κάθε διαδικασία.

Η μετάδοση και εδώ περνά μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων στους τέσσερις τροχούς με το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο Active M Differential. Βελτιώσεις έχουν γίνει σε διάφορα σημεία του σασί με τον κινητήρα να έχει νέες βάσεις και την ανάρτηση πιο σφιχτά ελατήρια (κατά 10%) με νέα αμορτισέρ. Μάλιστα το αμάξωμα είναι χαμηλωμένο επιπλέον 7 mm για καλύτερο έλεγχο και δυναμικά χαρακτηριστικά του πίσω άξονα.

Φυσικά υπάρχουν και οι ανάλογες στιλιστικές Competition αναβαθμίσεις που σηματοδοτούν το ειδικό βάρος της εν λόγω έκδοσης που εφοδιάζεται με νέας σχεδίασης σφυρήλατες ζάντες 20 ιντσών και σπορ απόληξη. Η BMW M5 Competition θα ξεκινήσει να διατίθεται από τον Ιούλιο με κύριο στόχο τις αγορές των ΗΠΑ, Βρετανίας, Γερμανίας, Ιαπωνίας και Καναδά, όπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου.