H ΒMW M2 Competition είναι απλά... hardcore!


H Μ2 Competition είναι πιο δυνατή, πιο ελαφριά, πιο γρήγορη και φυσικά ακόμα πιο δυναμική σε σχέση με τη στάνταρ έκδοση του μοντέλου.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 18/4/2018

Επίσημη πρεμιέρα για την κορυφαία εκδοχή της BMW M2, την Competition, η οποία είναι ακόμα πιο σπορ. Η πιο σημαντική αλλαγή σε σχέση με την απλή M2 εντοπίζεται κάτω από το καπό, μιας και ο κινητήρας είναι ο εξακύλινδρος των 3.0 lt της M4 με τα διπλά turbo. Ο οποίος αποδίδει 410 PS και 550 Nm και συνδυάζεται είτε με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων είτε με αυτόματο διπλού συμπλέκτη με 7 σχέσεις.

Σε συνδυασμό με το τελευταίο η Μ2 Competition χρειάζεται μόλις 4,2 sec για το 0-100 km/h, ενώ με το χειροκίνητο είναι 0,2 sec πιο αργή. Η τελική της ταχύτητα περιορίζεται καταρχήν ηλεκτρονικά στα 250 km/h, ενώ σε συνδυασμό με το προαιρετικό M Drivers Package ανεβαίνει στα 280 km/h.

Οι διαφορές της M2 Competition σε σχέση με την απλή M2 δεν περιορίζονται πάντως μόνο στον κινητήρα. Έτσι σε κάποια σημεία του αμαξώματος χρησιμοποιούνται ανθρακονήματα προκειμένου να μειωθεί έστω και λίγο το βάρος, ενώ παράλληλα υπάρχει και ένα αεροδυναμικό πακέτο. Με διαφορετικό εμπρός προφυλακτήρα, (μικρή) πίσω αεροτομή και διαχύτη, σε συνδυασμό με καινούργια εξάτμιση.

Οπτικά η κορυφαία M2 ξεχωρίζει τόσο από τη μαύρη της μάσκα, ενώ μαύρες είναι και οι λεπτομέρειες του αμαξώματός της. Διαθέσιμα είναι και δύο νέα εξωτερικά χρώματα, τα Sunset Orange Metallic και Hockenheim Silver Metallic. Στο εσωτερικό καινούργια είναι και τα καθίσματα τύπου μπάκετ με φωτιζόμενο το λογότυπο Μ2, ενώ τα φρένα είναι ενισχυμένα και η ανάρτηση ακόμα πιο σπορ. Πάντως η πορεία της M2 δεν τελειώνει εδώ αφού μέσα στο 2019 αναμένεται και η ακόμη πιο hardcore Μ2 GTS!