H Aston Martin Rapide AMR ξεπερνά τα 600 PS


H Rapide μετά τις επεμβάσεις της AMR έγινε ακόμα πιο δυνατή, ακόμα πιο γρήγορη και ακόμα πιο εντυπωσιακή.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 14/6/2018

Το τμήμα επιδόσεων της Aston Martin, η AMR, ασχολήθηκε αυτή τη φορά με τη λιμουζίνα της μάρκας, τη Rapide. Για την οποία εξέλιξε τμήματα του αμαξώματος από ανθρακόνημα -εμπρός αεροτομή, καπό, μαρσπιέ, διαχύτης και πίσω αεροτομή- χαμήλωσε την ανάρτηση κατά 10 mm, ασχολήθηκε με τα ρυθμιζόμενα σε τρία στάδια αμορτισέρ και σχεδίασε ειδικές ζάντες 21 in. Παράλληλα μεγάλωσαν λίγο τη μάσκα, ενώ τα στρογγυλά φώτα ημέρας κατέβηκαν χαμηλά, όπως και στις σπέσιαλ Zagato.

Στο εσωτερικό υπάρχουν τέσσερα ανεξάρτητα καθίσματα επενδυμένα με αλκαντάρα καθώς και μια κεντρική κονσόλα από ανθρακονήματα, ενώ αν ο κάτοχός της το επιθυμεί μπορεί να επιλέξει ένα τιμόνι σαν και αυτό που υπήρχε στην πιο παλιά One-77.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει φυσικά και ο κινητήρας, ο V12 των 6.000 cc. Αφενός γιατί είναι ατμοσφαιρικός, κάτι που σημαίνει είδος προς εξαφάνιση και αφετέρου γιατί για την περίσταση η απόδοσή του αυξήθηκε κατά 43 PS, φτάνοντας συνολικά τα 603 PS (σε όσες προορίζονται για την Ευρώπη) και τα 630 Nm. Με τη βοήθεια νέας πολλαπλής εισαγωγής και καινούργιου προγραμματισμού, ενώ ταυτόχρονα άλλαξαν και την κλιμάκωση του κιβωτίου.

Η Rapide AMR επιταχύνει από στάση μέχρι τα 100 km/h σε μόλις 4,4 sec, ενώ η τελική της ταχύτητα φτάνει τα 330 km/h. Όσο για την τιμή της στην Κεντρική Ευρώπη ξεκινά από τις 230.000 ευρώ.