H Aston Martin Lagonda επιστρέφει ως ηλεκτρική και υπερπολυτελής


H Aston Martin Lagonda της δεκαετίας του ΄70 και του ΄80 ήταν μια μεγάλη, πολυτελής λιμουζίνα που δεν είχε πάνω της ούτε μια καμπύλη. H Aston Martin Lagonda Vision που παρουσιάστηκε στο Σαλόνι της Γενεύης δεν έχει πάνω της ούτε μια ευθεία, αλλά είναι και πάλι ιδιαίτερη, ακριβώς όπως ήταν και η διάσημη πρόγονός της.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 9/3/2018

Ταυτόχρονα είναι και ηλεκτρική, ενώ λειτουργεί ως προπομπός μιας καινούργιας μάρκας πολυτελείας. Η οποία φυσικά θα λέγεται Lagonda και θα περιλαμβάνει -και πάλι φυσικά- αποκλειστικά ηλεκτρικά μοντέλα. Όχι μόνο λόγω της τάσης που πλέον διαμορφώνεται ξεκάθαρα αλλά και λόγω των νέων δυνατοτήτων που ανοίγει ο μικρότερος χώρος που καταλαμβάνουν οι ηλεκτροκινητήρες -ειδικά από τη στιγμή που οι μπαταρίες τοποθετούνται στο δάπεδο όπως εδώ- στη διαμόρφωση του εσωτερικού.

Οι σχεδιαστές της Aston Martin πάντως, όπως μπορούμε να δούμε και από τις αντίστοιχες φωτογραφίες, εκμεταλλεύθηκαν στο έπακρο αυτές τις δυνατότητες -π.χ. το τιμόνι μετακινείται κατά πλάτος η μπορεί και να μην υπάρχει καν στην αυτόνομη έκδοση του πέμπτου επιπέδου- ενώ εξασφάλισαν την εύκολη πρόσβαση επιλέγοντας πόρτες που ανοίγουν προς τα πάνω.

Κάποια από τα στοιχεία του πολύ ενδιαφέροντος Aston Martin Lagonda Vision θα εμφανιστούν στο πρώτο μοντέλο της μάρκας Lagonda, που εκτός απροόπτου αναμένεται το 2021. Για τη συνέχεια αναμένονται ακόμα δύο το 2023, εκτός απροόπτου ένα κουπέ και ένα SUV.