Επίσημο: Η Lamborghini Aventador σε πρώτο πλάνο!


Ένα από τα πιο καυτά supercar και το ταχύτερο για την ώρα στο Nurburgring αποκαλύφθηκε στην Καλιφόρνια και μαζί όλα τα επίσημα στοιχεία.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 24/8/2018

Μέχρι στιγμής οι Ιταλοί μας έδιναν στοιχεία και teaser φωτογραφίες με το σταγονόμετρο. Χτες είχαμε γράψει για μια σχετική ανάρτηση στο Instagram και τώρα έφτασε η ώρα να επαληθεύσουμε όσα γνωρίζαμε. Ξεκινάμε από το βασικότερο στοιχείο που είναι ο V12 των 6,5 lt. Πρόκειται για τον ισχυρότερο V12 που έχει κατασκευάσει ποτέ η Lamborghini και η Aventador SVJ θα είναι το τελευταίο συμβατικό supercar αυτοκίνητο των Ιταλών, μιας και όσα θα ακολουθήσουν θα έχουν κάποια μορφή ηλεκτρικής υποβοήθησης.

Η ισχύς του είναι στα 770 PS/8.500 rpm με την ροπή στα 720 Nm/6.750 rpm. Σχετικά με τις επιδόσεις η διαδικασία του 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε μόλις 8,6 sec όταν η διαδικασία των 0-200 km/h δεν ξεπερνά τα 8,6 sec. Το κοντέρ αγγίζει τα 350 km/h με την αρνητική άντωση (downforce) να είναι μεγαλύτερη 40% από την Aventador SV. Κάτι που οφείλεται στο ενεργητικό σύστημα ALA (Aerodinamica Lamborghini Attiva) με τα ενεργά στοιχεία που αλλάζουν την ροή του αέρα σε λιγότερο από 500 msec.

Το ξηρό απόβαρο δεν ξεπερνά τα 1.525 kg με αποτέλεσμα η αναλογία kg/PS να είναι κάτω από το 2 (για την ακρίβεια στο 1,98). Υπάρχουν πάρα πολλές βελτιώσεις στα μηχανικά μέρη, από το ενισχυμένο κιβώτιο μέχρι και την ανάρτηση με τις πιο σφιχτές αντιστρεπτικές και αμορτισέρ (κατά 50% και 15%, αντίστοιχα). Η Lamborghini κάνει ιδιαίτερο λόγο για τα φρένα και την απόσταση ακινητοποίησης στα 30 μέτρα από ταχύτητα των 100 km/h. Τα ελαστικά είναι P Zero Corsa και έχουν εξελιχθεί ειδικά από την Pirelli για την Aventador SVJ που διαθέτει και ενεργητική τετραδιεύθυνση LRS.

Τέλος να πούμε πως η προ φόρων τιμή πώλησης της Aventador SVJ είναι στις 349.116 ευρώ για την Ευρώπη. Η συνολική παραγωγή είναι στα 963 αυτοκίνητα εκ των οποίων τα 63 είναι συλλεκτικής έκδοσης και αποδίδουν φόρο τιμής στο έτος ίδρυσης της ιταλικής φίρμας που ήταν το 1963.