Επίσημα το νέο Skoda Kodiaq GT για την κινέζικη αγορά


Το συγκεκριμένο μοντέλο με την πολύ ενδιαφέρουσα σχεδίαση θα αποτελέσει τη ναυαρχίδα των Τσέχων στην αγορά της Κίνας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 17/10/2018

Η οποία ήδη από την τελευταία πενταετία έχει εξελιχθεί στην πιο σημαντική για τη Skoda. Χαρακτηριστικό είναι πως οι πωλήσεις της εταιρείας το 2017 ανήλθαν στις 325.000 μονάδες και ο στόχος έχει τεθεί στις 600.000 μονάδες για το 2020. Πάντως, το Kodiaq GT υπάρχουν ελάχιστες πιθανότητες να το δούμε στην Ευρώπη αφού κατασκευάζεται σε συνεργασία της Skoda με την τοπική SAIC που δουλεύει στο «κόκκινο» μιας και η γραμμή παραγωγής τρέχει στο όριο της λόγω της μεγάλης ζήτησης.

Επί της ουσίας το Kodiaq GT θα αποτελέσει μία οικονομική εναλλακτική απέναντι στις BMW X4 και X6 καθώς και στις Mercedes GLC Coupe και GLE Coupe. Εδώ να πούμε πως τα κουπέ SUV έχουν τρομερή απήχηση στους Κινέζους που θα έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο turbo εκδόσεις βενζίνης με 186 PS (προσθιοκίνητη) και 220 PS (με στάνταρ τετρακίνηση και 7άρι DSG).

Εδώ να πούμε πως η επίσημη παρουσίαση αφορά στις φωτογραφίες και τα τεχνικά χαρακτηριστικά έπονται. Βέβαια το ενδιαφέρον είναι σχετικό για ένα μοντέλο που μάλλον δεν θα εξαχθεί στην Ευρώπη, αλλά θεωρείται σίγουρο πως θα υπάρχουν κιβώτια διπλού συμπλέκτη και τετρακίνηση ως στάνταρ στοιχεία.