Αυτό είναι το νέο SsangYong Rexton


Στην έκθεση αυτοκινήτου της Σεούλ, η SsangYong αποκάλυψε το νέο Rexton, το οποίο αναμένεται να συνεχίσει την επιτυχία του Tivoli, αυτή τη φορά για την κατηγορία των μεγάλων SUV.

  • 5/4/2017

Το νέο Rexton υπόσχεται κορυφαία οδηγική εμπειρία, έχοντας ένα ελκυστικό design, 4κίνηση, εξαιρετική αξιοποίηση των εσωτερικών χώρων, ενώ είναι εξοπλισμένο με κορυφαία συστήματα ασφαλείας και άνεσης που ταιριάζουν σε ένα κορυφαίο μοντέλο. Ο σχεδιασμός στη γρίλια της μάσκας και τα εμπρός φωτιστικά, δημιουργούν ένα δυναμικό και πληθωρικό σύνολο. Επιπλέον, η θέση των φώτων LED που ενσωματώνουν τα φώτα ημέρας (DRL) και τα φλας, υπογραμμίζουν την premium τοποθέτηση του μοντέλου, ενώ συμπληρώνονται από LED φώτα ομίχλης.

 

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ

Το εσωτερικό του νέου Rexton που στόχο έχει να προσφέρει «εκλεπτυσμένη πολυτέλεια» μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διάφορους σκοπούς ανάλογα τη θέση των καθισμάτων. Οι δερμάτινες επενδύσεις ή τα ηλεκτρικά καθίσματα με μνήμες και για τη θέση των εξωτερικών καθρεπτών, είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία αναβάθμισης που εισπράττουν οι επιβάτες. Παράλληλα, το νέο Rexton προσφέρει τους μεγαλύτερους χώρους στην κατηγορία του, χάρη στη βέλτιστη αξιοποίηση του εσωτερικού του.

Το σύστημα ψυχαγωγίας του νέου Rexton προσφέρει μια μεγάλη οθόνη αφής 9,2 ιντσών, είναι συμβατό με τα λογισμικά Apple Car Play και Android mirroring, για απευθείας προβολή του interface του smartphone στην οθόνη του αυτοκινήτου, και σύστημα navi σε HD ανάλυση. Παράλληλα, το Rexton εξοπλίζεται με το 3D Around View Monitor (AVM) που προσφέρει πανοραμική – ρεαλιστική εικόνα του αυτοκινήτου, βοηθώντας τον οδηγό να κάνει ακριβείς ελιγμούς. Το νέο μοντέλο είναι εφοδιασμένο και με κορυφαίο ηχοσύστημα 10 ηχείων της Infinity.

Άλλα στοιχεία εξοπλισμού του μοντέλου περιλαμβάνουν λειτουργίες όπως το Auto Closing, με το οποίο οι πόρτες κλείνουν αυτόματα όταν το κλειδί απομακρύνεται από το αυτοκίνητο, το Easy Access, το οποίο προσαρμόζει αυτόματα τη θέση οδήγησης για εύκολη πρόσβαση του οδηγού όταν ανοίγει την πόρτα, η ηλεκτρική πίσω πόρτα, η οποία ανοίγει αυτόματα όταν ο οδηγός με το κλειδί κάθεται για λίγο στο πίσω κάθισμα.

 

ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑ

Βασισμένο σε πλαίσιο νέα γενιάς με την κίνηση πίσω, το νέο Rexton αντικατοπτρίζει τις αρχές ενός premium SUV. Βασική επιδίωξη του νέου μοντέλου είναι να εδραιώσει την κερδοφορία της SsangYong αλλά και να την καθιερώσει με ένα κορυφαίο μοντέλο στην κατηγορία του. Η επιλογή πλαισίου τύπου σκάλας για την εξέλιξη του νέου μοντέλου συνάδει με την συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση για μεγαλύτερες εκτός δρόμου ικανότητες, μεγαλύτερες ελκτικές ικανότητες στα μεγάλα SUV. Το Quad Frame πάτωμα τύπου σκάλα είναι κατασκευασμένο από ατσάλι υπέρ-υψηλής αντοχής για πρώτη φορά παγκοσμίως, έχοντας επιτύχει μια σημαντική μείωση βάρους εξαιτίας των προηγμένων τεχνικών κατασκευής του. Άλλωστε το ποσοστό συμμετοχής του ατσαλιού υψηλής αντοχής αγγίζει το 63%. Παράλληλα το 81,7% του αμαξώματος είναι κατασκευασμένο από ατσάλι υψηλής αντοχής, το υψηλότερο στην κατηγορία

Το νέο Rexton χρησιμοποιεί ένα κινητήρα diesel 2.2 λίτρων (181PS, 420 Nm), σε συνδυασμό με αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων της Mercedes – Benz. O κινητήρας e-XDi220 προσφέρει αξιόλογες επιδόσεις, στις χαμηλές και μεσαίες στροφές λειτουργίας, καθώς διαθέτει κορυφαία ροπή από χαμηλά. Όσο για το 7άρι αυτόματο κιβώτιο επίσης της Mercedes – Benz έχει αποδεδειγμένη αξιοπιστία, καθώς έχει εξοπλίσει αρκετά μοντέλα της SsangYong, ενώ σε συνδυασμό με τον 2.2 diesel κινητήρα προσφέρει πολύ ομαλές αλλαγές και αποκρίνεται άμεσα στο πάτημα του πεντάλ γκαζιού, εξασφαλίζοντας δυναμική οδήγηση. Παράλληλα το νέο Rexton θα εξοπλίζεται και με τον κινητήρα βενζίνης 2.0 DGi (225PS, 350Nm) με turbo και άμεσο ψεκασμό καυσίμου.

Το σύστημα τετρακίνησης 4Tronic βασίζεται στην τεχνογνωσία της SsangYong στα συστήματα του είδους (4WD). O οδηγός μπορεί να επιλέξει κίνηση στους πίσω τροχούς, υπό φυσιολογικές συνθήκες οδήγησης, επιδιώκοντας άνεση και χαμηλή κατανάλωση. Η τετρακίνηση (4WD) μπορεί να επιλεγεί προκειμένου να εξασφαλιστεί το βέλτιστο κράτημα σε συνθήκες μειωμένης πρόσφυσης, ενώ υπάρχουν και σχέσεις υπολλαπλασιασμού για εκτός δρόμου χρήση. Παράλληλα, ο συνδυασμός της ανάρτησης με διπλά ψαλίδια εμπρός και σύστημα πολλαπλών συνδέσμων στον πίσω άξονα, υπόσχονται κορυφαία σταθερότητα και ποιότητα κύλισης.

 

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Το νέο Rexton εξοπλίζεται με τους περισσότερους αερόσακους για τους επιβάτες στην κατηγορία του. Έτσι, εκτός από τους βασικούς 6 και αυτόν για τα γόνατα του οδηγού, εξοπλίζεται και με  ξεχωριστούς πλευρικούς αερόσακους για τους επιβάτες της 2ης σειράς καθισμάτων. Επίσης τα πλέον εξελιγμένα συστήματα ασφαλείας είναι διαθέσιμα στο νέο Rexton, όπως το Σύστημα Αυτόνομου Φρεναρίσματος (AEBS), το Σύστημα Υποβοήθησης Παραμονής στη Λωρίδα (LCA),  το Σύστημα Ανίχνευσης Τυφλού Σημείου (BSD), το Σύστημα Προειδοποίησης για την Κυκλοφορία Όπισθεν του Οχήματος (RCTA).