Αντίστροφη μέτρηση για τα Audi Q4 και Q8


Η Audi επεκτείνει την γκάμα των SUV μοντέλων της με την ένταξη σε αυτή των Q4 και Q8, ώστε να κερδίσει μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς σε αυτή την κατηγορία οχημάτων.

  • 11/4/2017

Όπως έγινε γνωστό, το Q8 θα κατασκευαστεί πρώτο και η διαδικασία παραγωγής του θα ξεκινήσει εντός του 2018 στις εγκαταστάσεις της εταιρείας που βρίσκονται στη Σλοβακία (Bratislava). Το Q4 θα ακολουθήσει λίγους μήνες αργότερα, εντός του 2019, στις αντίστοιχες που βρίσκονται στην Ουγγαρία (Györ).

Ο Δρ. Hubert Waltl, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Παραγωγής και Εφοδιασμού της Audi, δήλωσε σχετικά: «Θα εντάξουμε δύο νέα μοντέλα στην υπάρχουσα παραγωγική διαδικασία μας και με αυτό τον τρόπο θα αυξήσουμε την ανταγωνιστικότητά μας σε μια σημαντική κατηγορία».

Το αμάξωμα του Q8 θα έχει σχήμα σαν coupé και θα συνδυάζει την κορυφαία τεχνολογία και πολυτέλεια με την ευρυχωρία. Αναφορικά με το Q4, οι άνθρωποι της Audi το προσδιορίζουν ως «CUV» («Compact Utility Vehicle») και -ως αναμενόμενο- το κατατάσσουν μεταξύ του Q3 και του Q5, ενώ είναι βέβαιο ότι θα στηρίζεται στο Audi TT offroad concept, ένα πρωτότυπο μοντέλο που παρουσιάστηκε το 2014.