Ράλλυ Ντακάρ 2025: Για τη νίκη η Ford με Sainz, Roma και... Dakar Raptor (photos)


Οι Carlos Sainz Sr. και Nani Roma θα οδηγήσουν στο Ράλλυ Ντακάρ του 2025 με τη Ford, η οποία κάνει tease το Dakar Ford Raptor που θα συμμετέχει στον εμβληματικό αγώνα.

  • ΦΩΤΟ: FORD
  • 10/5/2024

Η Ford Performance ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στο Ράλλυ Ντακάρ 2025, προσφέροντας μία πρώτη γεύση του «όπλου» της για τον εμβληματικό αυτό αγώνα: το Dakar Ford Raptor, πίσω από το τιμόνι του οποίου θα βρεθούν, μεταξύ άλλων, οι Carlos Sainz Sr. και Nani Roma.

Στο πλαίσιο μιας σχέσης που σφυρηλατήθηκε στην αρχή της σχεδόν 40χρονης αγωνιστικής του καριέρας, o Ισπανός πρωταθλητής Carlos Sainz Sr. επιστρέφει στη Ford με στόχο να κερδίσει με το Raptor την πέμπτη νίκη του στον πιο απαιτητικό rally-raid αγώνα του πλανήτη. Με τη σειρά του, ο δύο φορές νικητής του αγώνα, Nani Roma, επεκτείνει τώρα τη συνεργασία του με την Ford και την M-Sport, η οποία ξεκίνησε το 2024.

Οι δοκιμές σε πραγματικές συνθήκες με το νέο Ford Raptor έχουν ήδη ξεκινήσει, με την αυτοκινητοβιομηχανία να σκοπεύει να ενισχύσει όχι μόνο την παρουσία και πίστη της στο μηχανοκίνητο αθλητισμό σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά και τη δέσμευσή της στους off-road αγώνες μετά τη συμμετοχή της σε αυτούς το 2024 με το Ranger T1 plus.

Ο Carlos Sainz Sr. είπε σχετικά: «Είμαι ιδιαίτερα ενθουσιασμένος με αυτό το νέο project για το Ράλι Ντακάρ και που θα δουλέψω ξανά με τη Ford για τέταρτη φορά. Είμαι χαρούμενος που επιστρέφω στην M-Sport και στον Malcom που γνωρίζω πολύ καλά, είναι πραγματικά υπέροχο. Η ιστορία μου με τη Ford ξεκινά πίσω στο 1987. Νομίζω ότι ήμουν ο πρώτος οδηγός του Malcolm, ο πρώτος εργοστασιακός οδηγός του, και είμαι πολύ περήφανος γι αυτό. Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος που οδηγώ το Raptor. Αντιμετωπίζω αυτή τη μεγάλη πρόκληση έχοντας πολλούς στόχους. Ένας από αυτούς είναι να βοηθήσω τη Ford να κερδίσει το Ράλι Ντακάρ».

Αντίστοιχα, ο Nani Roma δήλωσε: «Είμαι χαρούμενος που συμμετέχω σε αυτό το τεράστιο project με την Ford, μια εμβληματική μάρκα στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Σε συνδυασμό με μια ομάδα με την ιστορία και την κληρονομιά της M-Sport, το να δημιουργήσουμε κάτι εντελώς νέο είναι παραπάνω από συναρπαστικό.

Το επόμενο Ντακάρ δεν είναι μακριά, οπότε τώρα είναι ώρα να δουλέψουμε σκληρά. Τόσο εγώ όσο και ο Alex είμαστε χαρούμενοι που έχουμε γύρω μας εξαιρετικά αφοσιωμένους και ταλαντούχους μηχανικούς, αλλά και μια μεγάλη ομάδα - θα ξυπνάμε το πρωί κάθε μέρα και θα κάνουμε αυτό που αγαπάμε με ανθρώπους που έχουν το ίδιο πάθος. Αυτό είναι το καλύτερο συναίσθημα!»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Dacia Sandrider: Αυτό είναι το αγωνιστικό για το Ράλλυ Ντακάρ 2025 (photos)

Ράλλυ Ντακάρ 2024: Νικητής ο Carlos Sainz, έγραψε ιστορία μαζί με την Audi

Βασίλης Μπούδρος: Η πορεία προς τον τερματισμό στο Rally Dakar 2024