Νίκησε ο Sebastien… Loeb!


Πάει κι αυτός… Ο τρίτος αγώνας του φετινού Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι πέρασε στην ιστορία και σιγά-σιγά μπορούμε να καταλάβουμε ποια είναι η πραγματική δυναμική αυτοκινήτων και πληρωμάτων, μιας και πλησιάζουμε στο ένα τρίτο της διοργάνωσης, έχοντας δει τρεις αγώνες σε εντελώς διαφορετικές συνθήκες.

Του ΓΙΑΝΝΗ-ΜΑΡΙΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Φωτό: RED BULL

Το όχι και τόσο παγωμένο Μονακό διαδέχθηκαν τα χιόνια της Σουηδίας και τις προηγούμενες ημέρες η ζέστη και η σκόνη του Μεξικού. Εκεί όπου ο Sebastien Ogier πανηγύρισε τη δεύτερη φετινή νίκη του, αποδεικνύοντας πως στη Σουηδία ήταν απλά «θύμα των συνθηκών».

Τι εννοούμε; Πως στη Σουηδία ο αγώνας του πεντάκις Παγκόσμιου Πρωταθλητή ολοκληρώθηκε πριν καλά-καλά αρχίσει, εξαιτίας του ότι κλήθηκε να «καθαρίζει» τις χιονισμένες ειδικές, χάνοντας πολύτιμο χρόνο και δίνοντας την ευκαιρία στον Thierry Neuville να πάρει τη νίκη.

Ο Βέλγος φαίνεται πως είναι «ή του ύψους, ή του βάθους», μιας και πέραν της νίκης στη Σουηδία έχει μία πέμπτη θέση στο Πριγκιπάτο και μία έκτη στο Μεξικό. Και μπορεί να είναι με διαφορά δεύτερος στη βαθμολογία των οδηγών με τους 51 πόντους του –εννέα λιγότερους απ’ αυτούς του Ogier- ωστόσο αν δεν σταθεροποιήσει την απόδοσή του, αργά ή γρήγορα το Πρωτάθλημα θα κάνει… φτερά!

Αυτός που μάλλον θα πρέπει να… ανησυχήσει τους φίλους του σπορ, όμως, είναι ο… κοντός! Στην επιστροφή του στο WRC έπειτα από σχεδόν 14 μήνες (η προηγούμενη εμφάνισή του ήταν το 2017 στο Μόντε, όπου τερμάτισε στην όγδοη θέση) ο Sebastien Loeb κατάφερε όχι μόνο να είναι ανταγωνιστικός και να τερματίσει πέμπτος, αλλά να βρεθεί στην πρωτοπορία του αγώνα και να διεκδικεί ακόμα και τη νίκη.

Κι αν δεν ήταν το κλαταρισμένο ελαστικό το Σάββατο για να τον βραδυπορήσει, ο Loeb θα είχε κάνει μεγάλο… χουνέρι στα σημερινά «αστέρια» του WRC, παίρνοντας μια νίκη που θα μπορούσε να αποδειχθεί καθοριστική για την έκβαση του Πρωταθλήματος.

Το καμπανάκι ήχησε. Και οι «αστέρες» του WRC καλούνται να αποδείξουν πως έχουν δική τους λάμψη και δεν είναι διάττοντες…