Το στοίχημα του Norris με τον μηχανικό του για το GP Κίνας


Ο Lando Norris έβαλε στοίχημα με τον μηχανικό του, Will Joseph, σχετικά με το πού θα τερμάτιζε, σε σχέση με τις δύο Ferrari.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: McLaren Racing - Steven Tee
  • 21/4/2024

Ο Lando Norris έδειξε εξαιρετικό ρυθμό αγώνα στο GP Κίνας, ο οποίος, σε συνδυασμό με την καλή στρατηγική της ομάδας και το εξαιρετικά καλά συγχρονισμένο -για τον ίδιο- αυτοκίνητο ασφαλείας, του επέτρεψαν να κατακτήσει τη δεύτερη θέση στη Σαγκάη.

Ο Βρετανός κατάφερε να διαχειριστεί καλά τα ελαστικά του μετά το μοναδικό του pit stop, που έκανε υπό το καθεστώς αυτοκινήτου ασφαλείας, περνώντας μπροστά από τον Sergio Perez, που τερμάτισε τρίτος, και διατηρώντας τη διαφορά τους σταθερή. 

Η McLaren δεν περίμενε να βρίσκεται στο βάθρο στην Κίνα, αφού πρόκειται θεωρητικά για μια από τις χειρότερες πίστες στο φετινό καλεντάρι για την ομάδα από το Woking. Ο Norris αντιμετώπισε αρκετά μεγάλο πρόβλημα με τη φθορά των ελαστικών στον αγώνα sprint του Σαββάτου, που δεν του επέτρεψε να φέρει ένα αποτέλεσμα καλύτερο από την 6η θέση, παρόλο που είχε εκκινήσει από την pole.

Αυτές ήταν οι δυσκολίες που τον ώθησαν να βάλει στοίχημα με τον μηχανικό του, Will Joseph, σχετικά με το πού θα τερμάτιζε στον αγώνα της Κυριακής. Η δική του πρόβλεψη τον τοποθετούσε 35 δευτερόλεπτα πίσω από τις Ferrari, όμως τελικά, ο Βρετανός ολοκλήρωσε τον GP Κίνας 10 κι 20 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Charles Leclerc και τον Carlos Sainz, αντίστοιχα.

«Έβαλα στοίχημα σχετικά με το πόσο μακριά από τις Ferrari θα τερματίζαμε σήμερα και πίστευα 35 δευτερόλεπτα κι ήμουν πολύ λάθος,» είπε γελώντας. «Είμαι χαρούμενος που έκανα λάθος για τον εαυτό μου και τα στοιχήματά μου. Είμαι χαρούμενος για όλη την ομάδα, το αξίζουν.

«Σήμερα δούλεψε, δεν ξέρω γιατί. Πραγματικά δεν πίστευα ότι θα είχαμε τον αγώνα που είχαμε σήμερα. Όμως ένιωσα άνετα, μπόρεσα να διαχειριστώ καλά τα ελαστικά, που ήταν πολύ ευκολότερο, σε σχέση με χθες. Και μπόρεσα να πιέσω, το αυτοκίνητο ήταν πολύ καλό κι ήμουν άνετος μέσα σε αυτό,» είπε.

Ο Norris δήλωσε ότι εξεπλάγην με τη σχετική έλλειψη ρυθμού της Ferrari στην Κίνα, όπως και με τη δική του ικανότητα να χωρίσει τις δύο Red Bull και να τερματίσει στη δεύτερη θέση, κερδίζοντας και την ψήφο του κοινού για τον τίτλο του οδηγού της ημέρας.

«Εξεπλάγην με πολλά πράγματα, την έλλειψη ρυθμό της Ferrari σήμερα, τον δικό μας καλό ρυθμό σε σχέση με τη Red Bull, κάτι που ήταν πολύ αναπάντεχο.

«Είχα ετοιμάσει τα πράγματά μου για να γυρίσω στο σπίτι μου νωρίς, αφού δεν πίστευα ότι θα είμαι στο βάθρο, οπότε είναι μια ευχάριστη έκπληξη. Δείχνει ότι η ομάδα έκανε καλή δουλειά. Δουλεύουμε σκληρά κι έχει αποτέλεσμα.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

F1: Οι βαθμολογίες οδηγών και κατασκευαστών μετά το GP Κίνας

GP Κίνας - Sprint: Εύκολη νίκη Verstappen με τεράστια διαφορά, δεύτερος ο Hamilton

Hamilton: «Ο Norris έπρεπε να υποχωρήσει στην πρώτη στροφή»