Που κρίθηκε ο αγώνας του Sochi σύμφωνα με την Pirelli [graphics]


O απολογισμός της ιταλικής εταιρείας ελαστικών για τον τέταρτο αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της F1.

  • 2/5/2017

ΦΩΤΟ - ΓΡΑΦΗΜΑTA: PIRELLI

Το Ρώσικο Grand Prix κερδήθηκε με στρατηγική ενός pit stop από τον οδηγό της Mercedes, Valtteri Bottas ο οποίος πήρε την παρθενική του νίκη. Σχεδόν όλοι οι οδηγοί ακολούθησαν στρατηγική μιας αλλαγής όπως έχουμε δει πάντοτε να συμβαίνει στο Sochi. 

Ο Φινλανδός εκκινούσε 3ος με την πάρα πολύ μαλακή γόμα, έστριψε πρώτος και σταμάτησε για να τοποθετήσει την πολύ μαλακή γόμα, πριν τον βασικό του αντίπαλο: τον οδηγό της Ferrari, Sebastian Vettel.

O Vettel έμεινε έξω 6 γύρους παραπάνω και χρησιμοποίησε τα πιο φρέσκα - στο δεύτερο μέρος - ελαστικά για να πιέσει το Μπότας στο φινάλε. Οι οχτώ πρώτοι στην τελική κατάταξη ακολούθησαν στρατηγική πάρα πολύ μαλακής, πολύ μαλακής γόμας. 

«Το Ρωσικό Grand Prix εξελίχθηκε όπως το περιμέναμε όσον αφορά στη στρατηγική παρά την εμφάνιση του αυτοκινήτου ασφαλείας στην αρχή και τις θερμοκρασίες που ήταν οι υψηλότερες του Σαββατοκύριακου. Καταγράφηκε μια μικρή παραμόρφωση (blistering) στο εμπρός αριστερά ελαστικό για κάποιους οδηγούς κυρίως λόγω της παρατεταμένης στροφής 3, όμως αυτό δεν επηρέασε την απόδοση. Η λεία επιφάνεια του οδοστρώματος είχε ως αποτέλεσμα η πλειοψηφία των αγωνιζόμενων να ακολουθήσει στρατηγική μιας αλλαγής αφού όπως αναμέναμε η πτώση στην απόδοση λόγω θερμικής καταπόνησης (degradation) ήταν χαμηλή. Είδαμε διαφορετικές σκέψεις όσον αφορά το χρονικό σημείο της αλλαγής ελαστικών ειδικά από τους Bottas και Vettel, αυτό μας έδωσε μια συναρπαστική κούρσα μέχρι την καρό σημαία», ανέφερε ο επικεφαλής αγώνων της Pirelli, Mario Isola.

 

Τα γραφήματα του αγώνα