Πώς εξηγεί ο Leclerc τα προβλήματά του στην Ιαπωνία


Οι δύσκολες κατατακτήριες που είχε ο Charles Leclerc στην Ιαπωνία έχουν αφήσει τον Μονεγάσκο γεμάτο ερωτηματικά.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: Ferrari Media
  • 6/4/2024

Ο Charles Leclerc θα ξεκινήσει 8ος στον αγώνα της Suzuka, τέσσερις θέσεις πίσω από τον Carlos Sainz, και περίπου 6 δέκατα πίσω από τον poleman Max Verstappen.

Μέχρι και πριν την Αυστραλία, ο Μονεγάσκος είχε ένα σερί επτά συνεχόμενων παρουσιών στην πρώτη σειρά της εκκίνησης, αλλά εδώ και δύο αγώνες δυσκολεύεται στις κατατακτήριες, ενώ και στον αγώνα στο Albert Park δεν μπόρεσε να διεκδικήσει τη νίκη.

Ο οδηγός της Ferrari είναι τώρα μπερδεμένος ως προς το τι τον κράτησε μακριά από μία καλύτερη επίδοση, καθώς τόνισε ότι η αίσθηση που είχε από την SF-24 ήταν καλή:

«Είναι μία από αυτές τις διαδικασίες που έχεις μέσα στη σεζόν έστω μία φορά. Αλλά σίγουρα το συναίσθημα που έχεις μετά δεν είναι καλό.

«Η ισορροπία είναι τελείως λάθος. Αν βασιζόμουν μόνο στην αίσθηση που είχα στο τέλος του γύρου, θα έλεγα 'ΟΚ, ήταν ένας καλός γύρος'. Και μετά είδα την κατάταξη κι ήμουν ένα δευτερόλεπτο πίσω.

«Επομένως, όταν συμβαίνει αυτό, εξετάζουμε τι έγινε με τα ελαστικά και πώς τα φέρνεις στη σωστή θερμοκρασία. Έχω δοκιμάσει πολλά σήμερα και τίποτα δε δούλεψε.

«Μέχρι στιγμής, δεν έχω καμία απάντηση. Ωστόσο, αν πρέπει να βρούμε κάτι θετικό, είναι ότι ο ρυθμός μας στον αγώνα μοιάζει καλύτερος.

«Αλλά σε μία πίστα όπως αυτή, η θέση από την οποία εκκινείς είναι εξαιρετικά σημαντική. Σήμερα δεν κάναμε καλή δουλειά.»

Ο αγώνας ξεκινά την Κυριακή στις 08:00 Ελλάδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

GP Ιαπωνίας - Κατατακτήριες: Poleman ο Verstappen, 1-2 η Red Bull

GP Ιαπωνίας: Το grid για τον αγώνα στη Suzuka