McLaren: Κορυφαίο στέλεχος αποχωρεί τρεις μήνες μετά την επιστροφή του στην ομάδα


Η McLaren ανακοίνωσε τις νεότερες αλλαγές στη διοίκηση της ομάδας της στη Formula 1, με μία εξ αυτών να προκαλεί μεγάλη έκπληξη.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: MCLAREN
  • 2/4/2024

Η McLaren έκανε γνωστή μία σειρά από οργανωσιακές αλλαγές στην ομάδα της στη Formula 1, οι οποίες στοχεύουν στην «εξασφάλιση των υψηλότερων τεχνικών προτύπων και την εξέλιξη του τεχνικού μοντέλου της ομάδας.»

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της ομάδας, ο πρώην μηχανικός της Red Bull, Rob Marshall θα αναλάβει τον ρόλο του επικεφαλής σχεδιασμού, ενώ ο Neil Houldey θα μεταφερθεί στο πόστο που είχε ο Marshall προηγουμένως, ως τεχνικός διευθυντής μηχανικής.

Εκτός αυτού, ο Ελληνοκύπριος μηχανικός, Πίτερ Προδρόμου, θα διατηρήσει τη θέση του, ως τεχνικός διευθυντής στο τμήμα της αεροδυναμικής. Το τμήμα concept κι επιδόσεων θα επαναπροσδιορίσει τους στόχους του, εστιάζοντας στο κομμάτι των επιδόσεων, επικεφαλής του οποίου θα τεθεί προσωρινά ο team principal της ομάδας, Andrea Stella.

Ως μέρος του ανασχηματισμού του τεχνικού επιτελείου της ομάδας της McLaren, έγινε επίσης γνωστό ότι ο υπεύθυνος του concept και της απόδοσης του μονοθεσίου, David Sanchez, θα αποχωρήσει από την ομάδα μόλις τρεις μήνες μετά την επιστροφή του από τη Ferrari.

Ο Γάλλος μηχανικός ξεκίνησε το ταξίδι του στη Formula 1 το 2007, όταν εισήχθη στο δυναμικό της Renault πριν περάσει στη McLaren, αναλαμβάνοντας χρέη επικεφαλής αεροδυναμικής. Παρέμεινε στη βρετανική ομάδα μέχρι το 2012, όταν έκανε τη μετάβαση στη Ferrari, όπου πέρασε την επόμενη δεκαετία της καριέρας του. 

Τον Φεβρουάριο του 2023, ανακοινώθηκε ότι ο Sanchez θα επέστρεφε ξανά στη McLaren τον Ιανουάριο του 2024. Ωστόσο, μόλις τρεις μήνες αργότερα, ο Γάλλος αποχωρεί, αφού τα καθήκοντα που είχε στον νέο του ρόλο στην ομάδα «δε συμβαδίζουν με εκείνα που είχε συμφωνήσει».

Ο team principal της McLaren, Andrea Stella, δήλωσε: «Μετά από ενδελεχείς συζητήσεις μεταξύ του David Sanchez και της διοίκησης της ομάδας, αποφασίστηκε ότι ο David θα αποχωρήσει από την ομάδα. Μετά από σκέψη, έγινε αντιληπτό ότι ο ρόλος, οι ευθύνες κι οι φιλοδοξίες, που σχετίζονται με τη θέση του David δε συμβάδιζαν με τις αρχικές μας προσδοκίες, όταν συμφώνησε να επιστρέψει στην ομάδα τον Φεβρουάριο του 2023.

«Αναγνωρίζοντας αυτήν την ασυμφωνία, τόσο εγώ, όσο κι ο David, αποφασίσαμε ότι θα ήταν καλύτερο οι δρόμοι μας να χωρίσουν τώρα, ώστε να μπορέσει να κυνηγήσει άλλες ευκαιρίες, που θα εκμεταλλευτούν καλύτερα τις ικανότητές του.»

Αντίστοιχα, ο Sanchez μίλησε σχετικά με την αποχώρησή του, λέγοντας: «Είμαι πολύ ευγνώμων για την ευκαιρία που μου δόθηκε να είμαι μέρος αυτής της ομάδας. Παρόλο που ο ρόλος που οραματιστήκαμε και για τον οποίο συμφωνήσαμε δε συμβάδιζε με την πραγματικότητα της θέσης που βρήκα, αποχωρώ με σεβασμό προς τη διοίκηση, θαυμασμό για την αφοσίωση των συναδέλφων μου κι εκτίμηση για την ειλικρίνεια με την οποία συζητήσαμε, φτάνοντας σε αυτήν την απόφαση.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο διάδοχος της McLaren P1 χάνει τις butterfly πόρτες – Πότε καταφτάνει

Η McLaren Artura αποχωρίζεται την οροφή και απογειώνεται στους 700 PS (photos)

Το μαχητικό F-35 τα βάζει με την πιο γρήγορη McLaren όλων των εποχών (video)