Hamilton: «To φετινό μονοθέσιο ήταν το πιο ζόρικο στην καριέρα μου στην F1»


Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Lewis Hamilton είπε μεταξύ άλλων σε συνέντευξη του στο autosport.com πως το μονοθέσιο της αγωνιστικής περιόδου 2017 ήταν το πιο δύσκολο και απαιτητικό που έχει οδηγήσει από τότε που μπήκε στην Formula 1.

  • 28/12/2017

ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Με την Mercedes W08 o Hamilton μπορεί να κατέκτησε το τέταρτο του πρωτάθλημα στην F1 και να έσπασε το ρεκόρ των pole position που είχε ο Michael Schumacher, αλλά όπως δήλωσε ήταν μια από τις πιο απαιτητικές χρονιές επειδή το μονοθέσιο του ήταν πολύ δύσκολο στον χειρισμό.

Και αυτό διότι αντιμετώπισε κάποια ζητήματα στις αρχές του χρόνου με τη νέα ultrasoft γόμα της Pirelli και ειδικότερα στις πιο κλειστές πίστες που δίνουν χαμηλές ταχύτητες. «Είναι το πιο δύσκολο μονοθέσιο. Μερικά από τα θέματα που είχαμε τα γνωρίζαμε καιρό αλλά έγιναν πιο έντονα και συνειδητοποιήσαμε πως κάτι έπρεπε να κάνουμε. Σε ένα νέο μονοθέσιο με φαρδύτερη κλίμακα το πρόβλημα μεγεθύνεται και το πιο δύσκολο ήταν  η διαφορετική δυναμική που έδωσαν τα λάστιχα».

Ο Hamilton είπε συνεχίζοντας πως «… το μονοθέσιο του 2008 ήταν επίσης δύσκολο, του 2009 ήταν φρικτό! Το νέο μονοθέσιο είναι υπέροχο αλλά θέλει πολύ δουλειά στον έλεγχο του». Εδώ να πούμε πως τα φαρδύτερα νέα ελαστικά της Pirelli από την περσινή σεζόν έχουν πράγματι κάνει πιο δύσκολη την ζωή όχι μόνο του Hamilton, αλλά και όλων των πιλότων στην Formula 1. Ωστόσο, οι υπόλοιποι όπως και της Ferrari υστερούν σε δύναμη μιας και ο υβριδικός V6 της Mercedes είναι αυτή τη στιγμή ο ισχυρότερος και του χρόνου ίσως να φτάνει και τα 1.000 άλογα!