Η Aston Martin θέλει να «κλέψει» τον Adrian Newey από τη Red Bull


Η Aston Martin έκανε μια πολύ ελκυστική προσφορά στον Adrian Newey, θέλοντας να τον αποσπάσει από τη Red Bull.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: Clive Mason, Getty Images - Red Bull Content Pool
  • 30/3/2024

Μετά τον Max Verstappen, ο Adrian Newey είναι το δεύτερο πιο περιζήτητο πρόσωπο στον κόσμο της Formula 1 αυτή τη στιγμή. Ο εμβληματικός μηχανικός και σχεδιαστής αυτοκινήτων έγινε μέλος της Red Bull το 2005, κι έκτοτε έχει καταφέρει να οδηγήσει την ομάδα σε έξι τίτλους κατασκευαστών κι επτά οδηγών.

Ρεπορτάζ του Autosport αναφέρει ότι ο Βρετανός έχει δεχτεί πρόταση από την Aston Martin, ώστε να ενταχθεί στο δυναμικό της, με τον ιδιοκτήτη της ομάδας, Lawrence Stroll, να προσφέρει ένα πολύ δελεαστικό πακέτο.

Ο Stroll έχει ξεκινήσει να κάνει νέες προσθήκες στην Aston Martin, προκειμένου στο άμεσο μέλλον να μπορεί να συναγωνίζεται τη Mercedes, τη Ferrari και τη Red Bull. Μερικές από αυτές τις προσθήκες αφορούν μηχανικούς και σχεδιαστές, που ο Καναδός έχει προσελκύσει από άλλες ομάδες.

Φυσικά, έχει φροντίσει για την κατασκευή μιας σήραγγας αέρος, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ ταυτόχρονα, έχει εξασφαλίσει ότι η Honda θα στραφεί προς το δικό του μέρος, με την έλευση των νέων κανονισμών του 2026.

Ο ιδιοκτήτης της Aston Martin φέρεται να έχει κάνει μία πολύ ελκυστική πρόταση στον θρύλο σχεδιαστή, όμως αυτό δε σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι οι δύο πλευρές θα έρθουν σε συμφωνία. Το περασμένο έτος, πάντως, ο Newey υπέγραψε την επέκταση του συμβολαίου του με την Red Bull, με τον ίδιο να δηλώνει ότι δε σκοπεύει να φύγει ποτέ από τη Red Bull.

Καμία από τις δύο πλευρές δεν έχει προχωρήσει σε δηλώσεις, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι, προηγούμενες απόπειρες απόσπασης του Βρετανού από την ομάδα που έχει περάσει τα τελευταία 20 χρόνια της καριέρας του, δεν καρποφόρησαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Horner: «Δεν αποκλείεται ο Sainz να επιστρέψει στην 'οικογένεια' της Red Bull»

Perez: «Ο Sainz θα κέρδιζε σίγουρα τον Verstappen»