H Aston Martin εξετάζει την κατασκευή κινητήρων για τη F1


Από την τρέχουσα σαιζόν η Aston Martin θα δηλώνει παρούσα στην F1 με έναν τρόπο αντίστοιχο με αυτόν της Alfa Romeo. Ως σπόνσορας επωνυμίας δηλαδή της Red Bull, αλλά για το μέλλον πιθανότατα να μην περιοριστεί μόνο σε αυτό.

  • 3/1/2018

Ο λόγος είναι πως οι καινούργιες προδιαγραφές κινητήρων που θα ισχύσουν από το 2021 και μετά και οι οποίες παρουσιάστηκαν από τους νέους ιδιοκτήτες του σπορ στους ενδιαφερόμενους τον περασμένο Οκτώβριο δείχνουν ιδιαίτερα ελκυστικές στους επικεφαλής της παραδοσιακής βρετανικής μάρκας. Οι οποίοι έχουν μάλλον ήδη δώσει το πράσινο φως αν κρίνει κανείς από την πρόσληψη των Joerg Ross και Luca Marmorini, πρώην μηχανικών της Ferrari και υπεύθυνων για τους κινητήρες των μονοθεσίων της Scuderia.

Η πρώτη υποψήφια ομάδα για τους κινητήρες της Aston Martin θα είναι φυσικά η Red Bull, λόγω της ήδη υπάρχουσας σχέσης, ενώ η λογική λέει πως θα ακολουθήσει και η Toro Rosso. Παράλληλα λέγεται πως και άλλες ανεξάρτητες ομάδες έχουν έρθει σε επαφή με τους Βρετανούς για τη χρήση του (πιθανού) κινητήρα τους, ενώ το θέμα είναι πόσες θα μπορούν τελικά να εξυπηρετηθούν.

Για την Aston Martin το κέρδος θα είναι αν η εμπλοκή της στην F1 έχει αντίκρισμα στις πωλήσεις της, ειδικά από τη στιγμή που έχει σχεδόν έτοιμη τη Valkyrie και έχει στα σκαριά ένα super car με τον κινητήρα στο κέντρο που θα ανταγωνίζεται τις Ferrari 488, Lamborghini Huracan και McLaren 520.