GP Κίνας: Η Aston Martin κάνει ένσταση για τα αποτελέσματα των κατατακτηρίων


Η Aston Martin θεωρεί ότι δε θα έπρεπε να επιτραπεί στον Carlos Sainz να ξαναβγεί από τα pits, εφόσον είχε προηγουμένως σταματήσει στην πίστα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: Aston Martin - Steven Tee
  • 20/4/2024

Μετά το πέρας των κατατακτηρίων του GP Κίνας, η Aston Martin υπέβαλε την επίσημη ένστασή της, ζητώντας την επανεξέταση των αποτελεσμάτων των κατατακτηριών, υποστηρίζοντας ότι ο Carlos Sainz δε θα έπρεπε να συμμετέχει στη συνέχεια της διαδικασίας, αφού σταμάτησε στην πίστα κατά τη διάρκεια του Q2.

Μετά από μια μικρή έξοδό του στην τελευταία στροφή της πίστας, ο Ισπανός έκανε τετακέ, αφού έχασε την ισορροπία του μονοθεσίου, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί στις μπαριέρες. Η πίστα τέθηκε υπό καθεστώς κόκκινης σημαίας, προκειμένου να καθαριστεί η πίστα από τυχόν θραύσματα, αλλά και για να επιστρέψει το μονοθέσιο του Sainz στα pits της Ferrari.

Οι μηχανικοί της ιταλικής ομάδας κατάφεραν να επισκευάσουν το μονοθέσιο κατά τη διάρκεια της περιόδου κόκκινης σημαίας, αφού η ζημιά δεν ήταν εκτεταμένη, κι έτσι ο Sainz επέστρεψε στην πίστα, συμμετέχοντας κανονικά τόσο στη συνέχεια του Q2, όσο και στο Q3.

Σύμφωνα με την Aston Martin, όμως, το γεγονός ότι ο πιλότος της Ferrari είχε τη δυνατότητα να συνεχίσει, έρχεται σε αντίθεση με το άρθρο 39.6 των κανονισμών του 2024. Συγκεκριμένα, το εν λόγω άρθρο γράφει: «Οποιοσδήποτε οδηγός σταματήσει στην πίστα κατά τη διάρκεια των κατατακτηρίων ή των κατατακτηρίων sprint, θα απαγορεύεται να συμμετέχει στη συνέχεια εκείνης της περιόδου.»

Η βρετανική ομάδα έχει υποβάλει την ένστασή της κι εκπρόσωποι της Ferrari κλήθηκαν από τους αγωνοδίκες, προκειμένου να αναφέρουν σε αυτούς σχετικά με το ζήτημα. Η ενδεχόμενη διαγραφή των γύρων που έκανε ο Sainz μετά την κόκκινη σημαία θα σήμαινε βελτίωση της θέσης του Lance Stroll, ο οποίος κατετάγη 11ος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

GP Κίνας: Το grid του αγώνα στη Σαγκάη

GP Κίνας - Sprint: Εύκολη νίκη Verstappen με τεράστια διαφορά, δεύτερος ο Hamilton

Hamilton: «Ο Norris έπρεπε να υποχωρήσει στην πρώτη στροφή»