GP Ιαπωνίας: Βλέπει σαφή βελτίωση o Sainz - Οι ελπίδες της Ferrari απέναντι στη Red Bull


Ο Carlos Sainz βλέπει τη διαφορά της Ferrari από τη Red Bull μειωμένη, αν και προσπαθεί να κρατήσει ρεαλιστικούς τους στόχους του στην Ιαπωνία.

  • ΦΩΤΟ: LAT Images/Pirelli
  • 5/4/2024

Η πρώτη μέρα στη Suzuka είδε μόλις μία διαδικασία αντιπροσωπευτική της κατάστασης, το FP1 στο οποίο πρωτοστάτησε ο Max Verstappen, καθώς στο FP2 η βροχή έκανε αισθητή την παρουσία της.

Στο FP1, όμως, φάνηκε και η Ferrari σε καλό επίπεδο, με τον νικητή προ δύο εβδομάδων Carlos Sainz να σημειώνει τον τρίτο καλύτερο χρόνο.

Μιλώντας μετά τις δοκιμές, ο ίδιος μοιάζει αισιόδοξος για το υπόλοιπο του τριημέρου:

«Στο FP1 ήμασταν πιο κοντά στις Red Bull από ό,τι περίμενα, επομένως είναι θετικά τα σημάδια σε σχέση με πέντε μήνες νωρίτερα.

«Προφανώς είναι μόλις το FP1 και δεν ξέρω πόσο καύσιμο είχαν ή σε ποιο mode έτρεχαν τον κινητήρα.

«Πέρυσι ήμασταν 8 δέκατα του δευτερολέπτου πίσω στις κατατακτήριες, στο FP1 τώρα ήμασταν δύο δέκατα πίσω, οπότε είναι μία καλή αρχή, μία καλή βάση.»

«Ωστόσο, θα είναι δύσκολο να τους κερδίσουμε.»

Ο Ισπανός περιμένει μάχη με τη McLaren και τη Mercedes πίσω από τους Αυστριακούς, ενώ τόνισε εκ νέου πως το φετινόμονοθέσιο βοηθά και τον ίδιο και την ομάδα να βρει τη χρυσή τομή ευκολότερα:

«Φαίνεται πως θα είναι μία κλειστή μάχη με τις McLaren και τις Mercedes. Η Red Bull είναι ένα βήμα μπροστά, αλλά ίσως όσο τόσο όσο πιστεύαμε.

«Ήμουν αισιόδοξος στο Μπαχρέιν, και μετά στην Τζέντα και στην Αυστραλία. Έχουμε ξεκινήσει καλά εδώ. Μετά τις δοκιμές, που πήγαν καλά για εμάς, έχουμε κατανοήσει πώς δουλεύει το μονοθέσιό μας, βρήκαμε ένα καλό set-up το οποίο δουλεύει πάνω-κάτω παντού. Βοηθά την κατάσταση όταν έχεις ένα καλύτερο μονοθέσιο σε σχέση με πέρυσι.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

GP Ιαπωνίας - FP2: Piastri πρώτος υπό βροχή, Hamilton και Leclerc ακολουθούν

GP Ιαπωνίας: Κατενθουσιασμένος μετά τις δοκιμές ο Hamilton

Στην Άπω Ανατολή - Preview και τηλεοπτικό πρόγραμμα GP Ιαπωνίας