GP Aυστραλίας: Νίκη του Vettel, θρίαμβος για την Ferrari


Ο Vettel κατάφερε να πάρει την πρώτη νίκη της χρονιάς, αξιοποιώντας ιδανικά την παρουσία του Safetey Car στην μέση του αγώνα και κρατώντας πίσω τον μέχρι τότε άνετα πρώτο Lewis Hamilton.

  • 25/3/2018

Αν και η εκκίνηση του αγώνα και το μισό μέρος του έδειχνε ότι θα είχαμε ένα εύκολο απόγευμα για την Mercedes και τον Hamilton, η είσοδος του Safety Car περίπου στα μέσα του αγώνα ανέτρεψε όλα τα προγνωστικά. Και ενώ ο Hamilton βρισκόταν εύκολα μπροστά, τελικά βρέθηκε να κυνηγά στο υπόλοιπο του αγώνα τον Vettel. 

Το δίδυμο έκανε έναν εξαιρετικό αγώνα, με τον οδηγό της Ferrari να μην χάνει τελικά την ευκαιρία που του δόθηκε, κρατώντας πίσω του δεύτερο τον πρωταθλητή Hamilton. Ο αγώνας στους τελευταίους γύρους ήταν δραματικός, με τον Hamilton να προσπαθεί απεγνωσμένα να φθάσει τον Vettel, όμως ο χρόνος τελικά δεν επαρκούσε για να τον περάσει.

Πάντως, αν δεν υπήρχε η αναστάτωση με τα μονοθέσια της Haas που έβαλαν στην πίστα για αρκετούς γύρους το αυτοκίνητο ασφαλείας, η εικόνα του αγώνα θα ήταν μάλλον εντελώς διαφορετική, καθώς μέχρι εκείνη την στιγμή ο Hamilton έκανε έδειχνε ότι θα έχει ένα ήσυχο απόγευμα, ελέγχοντας άνετα τον ρυθμό και με τις Ferrari να φαίνεται σχεδόν αδύνατο να παρακολουθήσουν. Όμως οι αγώνες δεν κρίνονται με "αν" και η καρό σημαία έδειξε νικητή τον Vettel. Πάντως προς τιμήν του, ο Vettel, στην συνέντευξη μετά τον αγώνα, παραδέχθηκε ότι στάθηκαν τυχεροί με την παρουσία του Safety Car στην συγκεκριμένη στιγμή του αγώνα, ενώ είπε επίσης ότι δεν βρίσκονται ακόμα στην κατάσταση που πρέπει να είναι. 

Στην τρίτη  θέση τελικά τερμάτισε η δεύτερη Ferrari με τον Kimi Raikkonen ο οποίος κινήθηκε ιδιαίτερα ανταγωνιστικά στο πρώτο μέρος του αγώνα, ακολουθώντας τον Ηamilton, κάνοντας μάλιστα και αρκετούς καλύτερους χρόνους, δείχνοντας ότι η Ferrari μπορεί  να αποδειχτεί αρκετά ανταγωνιστική στην συνέχεια του πρωταθλήματος. Ο Φινλανδός άντεξε στην επίθεση του Ricciardo και της Red Bull που ήθελε απεγνωσμένα ένα podium στην πατρίδα του, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε. 

Στις πιο πίσω θέσεις τερμάτισαν οι Alonso (πολύ καλή εμφάνιση της McLaren ), Verstappen, Ηulkenberg  Bottas, Vandoorne και Sainz.