Γιατί ο Wolff διστάζει να προωθήσει τον Antonelli στην F1


Ο επικεφαλής της Mercedes F1, Toto Wolff, μοιάζει σκεπτικός στο ενδεχόμενο να προάγει τον νεαρό αστέρα Andrea Kimi Antonelli στην θέση του Lewis Hamilton.

  • ΦΩΤΟ: Steve Etherington for Mercedes-Benz Grand Prix Ltd.
  • 1/4/2024

Η αποχώρηση του Lewis Hamilton για τη Ferrari το 2025 αφήνει ανοιχτή μία θέση στη Mercedes, για την οποία ακούγονται πολλά ονόματα.

Πέραν του Max Verstappen, που με τις πρόσφατες αναταραχές στη Red Bull «παίζει» έντονα για την θέση στο Μπράκλεϊ μετά και τις δηλώσεις του Toto Wolff, υπάρχει κι ο Andrea Kimi Antonelli.

Ο 17χρονος Ιταλός έκανε φέτος ντεμπούτο στη Formula 2, όπου μετά από τρίααγωνιστικά Σ/Κ έχει συγκεντρώσει 24 βαθμούς κι είναι 9ος στη βαθμολογία. Θεωρείται ένα από τα μεγάλα ανερχόμενα ταλέντα, όμως ο Wolff μοιάζει διστακτικός να τον προάγει στα «σαλόνια» στα 18 του έτη.

«Δεν ξέρω ακόμα. Εξαρτάται κι από το τι θα κάνει ο Max,» δήλωσε ο Αυστριακός στο Fox Sports Australia.

«Κι έχουμε κι ένα νέο παιδί που είναι πολλά υποσχόμενο, και δεν θέλω να του προσθέσω κι άλλη πίεση. Αλλά φαίνεται ότι μπορεί να γίνει ένας εκ των κορυφαίων οδηγών.

«Ωστόσο, δεν θέλουμε να τον 'πνίξουμε' βάζοντάς τον τόσο γρήγορα σε μονοθέσιο F1. Επομένως, έχουμε ορισμένες εναλλακτικές.»

Μέσα σε αυτές υπάρχει κι ο FernandoAlonso, που ακόμα δεν έχει συμβόλαιο για το 2025, αφήνοντας επί τούτου ανοιχτές τις επιλογές του για το νέο έτος.

«Προφανώς υπάρχει ο Fernando, που είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση. Κι ο Carlos [Sainz] είναι πολύ καλός. Αυτή τη φορά θα κάνω τη νύφη που κάνει τη δύσκολη,» είπε ο Wolff.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Aston Martin θέλει να «κλέψει» τον Adrian Newey από τη Red Bull

F1 2026: Οι νέοι κινητήρες θα έχουν σύστημα τύπου KERS – Πώς θα λειτουργεί

Horner: «Δεν αποκλείεται ο Sainz να επιστρέψει στην 'οικογένεια' της Red Bull»