F1: Έχει «κλειδώσει» η μία θέση στην Audi - Δεν είναι ο Sainz


Όλα δείχνουν ότι οι προθέσεις της Audi για το δίδυμο του 2026 είναι ξεκάθαρες, με τον έναν από τους δύο οδηγούς να βρίσκεται ένα βήμα στην υπογραφή.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: Audi AG, Simon Galloway - LAT Images
  • 25/4/2024

Οι συζητήσεις για το grid της Formula 1 του 2025 έχουν ξεκινήσει από πολύ νωρίς κι έτσι η επονομαζόμενη silly season βρίσκεται ήδη εδώ. Η αποχώρηση του Lewis Hamilton από τη Mercedes για τη Ferrari αρχής γενομένης το 2025, όπως κι η είσοδος της Audi κι η αλλαγή των κανονισμών του 2026, έχουν προκαλέσει μια σειρά από εξελίξεις κι έχουν φέρει στο φως αρκετά πιθανά σενάρια για το πώς θα διαμορφωθεί ο «χάρτης» των δύο επόμενων σεζόν.

Δημοσίευμα του Sport1 αναφέρει ότι η Audi έχει πολύ ξεκάθαρους στόχους για το 2026 και σκοπεύει να προετοιμάσει το έδαφος ήδη από το 2025. Σύμφωνα με το γερμανικό μέσο, το επιθυμητό δίδυμο της ομάδας είναι ο Nico Hulkenberg κι ο Carlos Sainz, με τον πρώτο να βρίσκεται πολύ κοντά στην υπογραφή του συμβολαίου.

Το ρεπορτάζ θέλει τον Γερμανό να έχει ήδη έρθει σε πολυετή συμφωνία με την Audi, που θα τον έβλεπε να οδηγεί για εκείνη από το 2025 και τουλάχιστον μέχρι το 2027 και το μόνο που απομένει είναι η επισημοποίηση του συμβολαίου. Φυσικά, αμφότερες οι πλευρές παραμένουν άκρως κρυψίνους σχετικά με αυτή τη μετακίνηση, όμως η ανακοίνωση θα μπορούσε να έρθει ακόμη και μέσα στον Μάιο.

Εκτός αυτού, το ίδιο μέσο υποστηρίζει ότι ο Hulkenberg είχε σκοπό να σπάσει το συμβόλαιό του με τη Haas, το οποίο λήγει στα τέλη του 2024, προκειμένου να οδηγήσει από φέτος για τη Sauber. Ωστόσο, η αμερικανική ομάδα δεν το επέτρεψε.

Όσο για τη δεύτερη θέση, η Audi κυνηγά την υπογραφή του Sainz, ο οποίος αποτελεί αυτή τη στιγμή την προτεραιότητά της. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι Ισπανός έχει διορία να αποφασίσει μέχρι τα μέσα Μαΐου για το μέλλον του, πριν οι Γερμανοί ξεκινήσουν τις συζητήσεις και με άλλους οδηγούς.

Στη λίστα τους φαίνεται να είναι τόσο ο Esteban Ocon, όσο κι ο Pierre Gasly, όχι όμως οι τρέχοντες οδηγοί της Sauber, Valtteri Bottas και Guanyu Zhou.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μιλά με αρκετές ομάδες o Sainz: «Ψάχνω μία ρεαλιστική επιλογή»

Horner: «Δεν αποκλείεται ο Sainz να επιστρέψει στην 'οικογένεια' της Red Bull»

Carlos Sainz: Σε διαπραγματεύσεις με Mercedes και Toto Wolff