Άγνωστη παραμένει η αιτία που εγκατέλειψε ο Hamilton στο Αυστραλιανό GP


Στη Mercedes ακόμα εξερευνούν την ακριβή αιτία που άφησε τον Lewis Hamilton εκτός αγώνα στη Μελβούρνη.

  • ΦΩΤΟ: LAT Images for Mercedes-Benz Grand Prix Ltd
  • 3/4/2024

Ο Lewis Hamilton διανύει το χειρότερο ξεκίνημα σε χρονιά στην καριέρα του - χειρότερο ακόμα κι από το 2009.

Ο 7κις πρωταθλητής βρίσκεται μόλις 10ος στη βαθμολογία με 8 βαθμούς, όσο η Mercedes ταλαιπωρείται ακόμα από προβλήματα απόδοσης και σταθερότητας με την W15.

Αυτή η χαμηλή συγκομιδή έγκειται και στο γεγονός ότι ο ίδιος εγκατέλειψε από τον τρίτο αγώνα της σεζόν, στο Albert Park, μετά από «σπάνιο» (σύμφωνα με την ομάδα) πρόβλημα στη μονάδα ισχύος του.

Ο τεχνικός επικεφαλής της ομάδας, JamesAllison, αποκάλυψε πως ακόμα δεν είναι σίγουροι τι οδήγησε σε αυτή την αστοχία:

«Δε γνωρίζουμε. Οι μονάδες ισχύος θα επιστρέψουν στα ασφαλή χέρια των ανθρώπων μας στο Brixworth, τα οποία θα μπορούν να καταλάβουν τι άφησε να πάει.

«Το μόνο που γνωρίζουμε είναι τα συμπτώματα όπως τα είδαμε εκείνη τη στιγμή, τα οποία ήταν μια ταχεία απώλεια πίεσης λαδιού που ακολουθήθηκε από ένα σβήσιμο του κινητήρα για να τον προστατεύσει.

«Όταν ξέρεις ότι έχεις τέτοια καταστροφική απώλεια, το καλύτερο πράγμα που μπορείς να κάνεις είναι να σβήσεις τον κινητήρα, ώστε να μη μείνεις με ένα μεγάλο όγκο λιωμένου μετάλλου.

«Συνήθως έχουμε μια αρκετά σαφή αλυσίδα αποδεικτικών στοιχείων για το τι προκάλεσε αυτή την αστοχία και στη συνέχεια αυτό μας επιτρέπει να δουλέψουμε καλύτερα για το μέλλον. Επομένως, δεν γνωρίζουμε τι συνέβη ακόμη, [αλλά] στο HPP [Mercedes High Performance Powertrains] θα μάθουμε σύντομα.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία, μόλις μάθουμε, όλοι θα δράσουν με τη χαρακτηριστική τους ενέργεια για να βεβαιωθούν ότι θα μειωθούν οι πιθανότητες να συμβεί κάτι αντίστοιχο ξανά στο μέλλον.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γιατί ο Wolff διστάζει να προωθήσει τον Antonelli στην F1

McLaren: Κορυφαίο στέλεχος αποχωρεί τρεις μήνες μετά την επιστροφή του στην ομάδα

Δεν ανησυχεί ο Verstappen για τον κινητήρα της Red Bull ενόψει των νέων κανονισμών