VW ID.1: Πότε καταφτάνει ο διάδοχος του e-Up των 20.000 ευρώ


Η Volkswagen αλλάζει σχέδια και καθυστερεί την έλευση του ID.1, αφού προέχει το λανσάρισμα ενός άλλου φθηνού EV.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: VOLKSWAGEN
  • 16/3/2024

Η Volkswagen ετοιμάζεται να λανσάρει το νέο της οικονομικό ηλεκτρικό μοντέλο, με το οποίο θα εισαχθεί στην αγορά των φθηνών EV. Πρόκειται για το ID.1, τον διάδοχο του ηλεκτρικού Up, που αποχαιρέτησε κι επίσημα την γκάμα των Γερμανών πριν μερικούς μήνες, όταν ολοκληρώθηκε η παραγωγή του στο Ην. Βασίλειο.

Τώρα, ενώ όλα έδειχναν ότι το νέο ηλεκτρικό hatchback της VW θα κατέφτανε εντός του 2026, τα σχέδια της γερμανικής εταιρείας φαίνεται να έχουν αλλάξει. Σύμφωνα με τον Thomas Schafer, το ID.1 θα καταφτάσει το 2027, αφού αναμένεται πρώτα το λανσάρισμα του ID.2 το 2026.

Ο στόχος των Γερμανών είναι να παρουσιάσουν 11 νέα μοντέλα μέχρι το 2027, μεταξύ των οποίων θα είναι τόσο το ID.1 και το ID.2, όσο και το ID.7, η μακρύτερη έκδοση του ID. Buzz και δύο προϊόντα σε συνεργασία με την Xpeng για την κινεζική αγορά. Το κόστος των πρώτων δύο δε θα ξεπερνά τα 20.000 και 25.000 ευρώ, με τον Schafer να δηλώνει σχετικά: «Αυτό είναι το Champions League. Για να μειώσουμε το κόστος τόσο πολύ πρέπει να έχουμε τεράστιες οικονομίες κλίμακας.»

Σύμφωνα με τον ίδιο, η VW θα επιλέξει μέσα στις επόμενες εβδομάδες την κατεύθυνση που θα ακολουθήσει με το EV, καθώς υπάρχουν τέσσερα διαφορετικά concepts που θα μπορούσαν ενδεχομένως να το πλαισιώσουν.

Όσο για τις πιθανές συνεργασίες της VW με άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες, είχε γίνει γνωστό τον περασμένο Φεβρουάριο ότι η γερμανική εταιρεία βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Renault, για τη δημιουργία του ηλεκτρικού οχήματος που θα αντικαταστήσει το Twingo στους καταλόγους των Γάλλων. Εκτός αυτού, η Volkswagen ετοιμάζεται να κλείσει συμφωνία με τη Skoda, για ένα οικονομικό EV που θα είναι διαθέσιμο αποκλειστικά στην Ινδία.

Η VW δείχνει να είναι αποφασισμένη να μπει δυναμικά τη «μάχη» των φθηνών EV, φέρνοντας στην γκάμα της νέα προϊόντα που θα ανταγωνιστούν την «έφοδο» της BYD και της MG στην Ευρώπη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Volkswagen ID. 2all Concept: Compact σαν το Polo, ευρύχωρο όπως το Golf (photos)

VW ID.1: Έρχεται να τα βάλει με το Fiat 500e – Κάτω από 20.000 ευρώ η τιμή, έως 320 km η αυτονομία

Σκέψεις για επιστροφή του VW Scirocco ως ηλεκτρικό σπορ coupe