Το αφεντικό τρελάθηκε! Σε ποια χώρα το Dacia Spring πωλείται με έκπτωση 10.000 ευρώ!


Η προωθητική ενέργεια «Elektrobonus» θα είναι σε ισχύ μέχρι τις 31 Μαρτίου και ουσιαστικά «κόβει» την τιμή του ήδη προσιτού Dacia Spring στη μέση!

  • ΦΩΤΟ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΤΟΣ
  • 11/1/2024

Από την πρώτη στιγμή που το Dacia Spring ξεκίνησε την εμπορική του πορεία στην αγορά της Γερμανίας κατάφερε να αναρριχηθεί στις πρώτες θέσεις των πωλήσεων αφού με την κρατική επιδότηση των 9.570 ευρώ η τιμή αποτελούσε δέλεαρ για όποιον αναζητούσε ένα πρακτικό και οικονομικό EV. 

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα σήμερα να κυκλοφορούν περισσότερες από 30.000 μονάδες του Spring στους γερμανικούς δρόμους. Ωστόσο, όπως σας είχαμε ενημερώσει από τις αρχές Δεκεμβρίου, η γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε να ολοκληρώσει το πρόγραμμα επιδότησης αγοράς ηλεκτρικού αυτοκινήτου, προκειμένου να εξοικονομήσει πόρους. Με αυτή την εξέλιξη το Dacia Spring, που η αρχική του τιμή στη Γερμανία είναι τα 22.750 ευρώ, έχασε ένα δυνατό εμπορικό όπλο.

Όμως, η ρουμανική φίρμα δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια. Όπως αναφέρει το γερμανικό Auto Motor und Sport, η Dacia ανακοίνωσε μια από τις πιο γενναιόδωρες εκπτώσεις που έχουμε δει σε αυτοκίνητο, κατεβάζοντας την τιμή του κατά 10.000 με την προωθητική ενέργεια «Electrobonus». 

Έτσι το Spring είναι πλέον με διαφορά το πιο φθηνό ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Γερμανίας, αφού η αρχική τιμή για την βασική έκδοση Essential Electric 45 πέφτει στα 12.750 ευρώ, τουλάχιστον μέχρι τις 31 Μαρτίου όταν και θα ολοκληρωθεί η προσφορά. 

Το Dacia Spring αναπτύχθηκε για να κάνει την ηλεκτροκίνηση πιο απλή, προσφέροντας όλα όσα είναι απαραίτητα στον πελάτη (σύστημα πλοήγησης, A/C, ηλεκτρικά παράθυρα, σύνδεση με smartphone). Κάτω από το συμπαγές, SUV αμάξωμά του κρύβεται ένα άνετο αυτοκίνητο, με χώρους για 4 επιβάτες, μεγάλο χώρο αποσκευών (290 λίτρα) για τις διαστάσεις του (μήκος 3.734 mm) και ένας αποδοτικός και αξιόπιστος ηλεκτροκινητήρας των 65 PS.

Χάρη στη μικρή μπαταρία των 26.8 kWh το Spring είναι ένα από τα πιο ελαφριά ηλεκτρικά αυτοκίνητα με το βάρος του να φτάνει τα 1.045 kg. Σε συνδυασμό με τον νέο ηλεκτροκινητήρα ELECTRIC 65 εξασφαλίζει αυτονομία της τάξεως των 220 km σε μικτό κύκλο και 310 km σε αστικό κύκλο.

Η μέση κατανάλωση δεν ξεπερνάει τις 14,5 kWh/100 km, νούμερο το οποίο πέφτει στο εξαιρετικό 10,4 kWh/100 km όταν το Spring κινείται στην πόλη. Παράλληλα, με το καλώδιο και την πρίζα της κορυφαίας έκδοσης Extreme η φόρτιση μπορεί να ολοκληρωθεί σε περίπου 13,5 ώρες, μέσω μιας απλής οικιακής παροχής ρεύματος, χρόνος που πέφτει σε κάτι λιγότερο από 60 λεπτά, αν αξιοποιηθεί η προαιρετική δυνατότητα ταχείας φόρτισης (DC), για μέχρι και το 80% φόρτισης της μπαταρίας.

Εξίσου δελεαστική είναι η τιμή του Dacia Spring και στην Ελλάδα αφού το καθιστά το πιο φθηνό ηλεκτρικό αυτοκίνητο της αγοράς. Το μοντέλο διατίθεται στη χώρα μας αποκλειστικά στο πλούσιο επίπεδο εξοπλισμού Extreme με την τιμή να πέφτει στις 18.950 ευρώ με την κρατική επιδότηση του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά».

Δείτε αναλυτικά τις τιμές του Dacia Spring στην Ελλάδα πατώντας εδώ.

Πηγή: Auto Motor und Sport