Η VW έσπασε το ρόδι στα ηλεκτρικά station wagon - Αυτό είναι το ID.7 Tourer (photos-video)


Το πρώτο ηλεκτρικό station  wagon των Γερμανών έρχεται με 605 L χώρο αποσκευών και έως 685 km αυτονομία.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: VOLKSWAGEN AG - Ingo Barenschee
  • 20/2/2024

Η Volkswagen τράβηξε το κάλυμμα από το πρώτο της, αμιγώς ηλεκτρικό station wagon μοντέλο, το ID.7 Tourer. Σύμφωνα με τους Γερμανούς, το νέο προϊόν διαφέρει σημαντικά από τη sedan έκδοση στο πίσω μέρος, συνδυάζοντας στοιχεία ενός κλασικού estate, όπως το Passat, με εκείνα ενός «δυναμικού shooting brake,» όπως το Arteon.

Οι διαστάσεις του δε διαφέρουν καθόλου από το sedan, αφού έχει μήκος 4.961 mm, πλάτος 1.862 mm κι ύψος 1.536 mm, ενώ το μεταξόνιο έχει μήκος 2.971 mm. Ωστόσο, όπως είναι λογικό, οι αναλογίες του έχουν επαναπροσδιοριστεί, με τη χωρητικότητα του πορτπαγκάζ να ανέρχεται στα 605 L, δηλαδή 73 L περισσότερο από το sedan, ή 1.714 L με τα καθίσματα πεσμένα, δηλαδή 128 L περισσότερο. Προσφέρεται κι η επιλογή της μπαγκαζιέρας στην οροφή, που αυξάνει τον αποθηκευτικό χώρο κατά 460 L.

Όσο για τον σχεδιασμό, η οροφή του «παραδοσιακού» ID.7 έχει επιμηκυνθεί, λαμβάνοντας και μία ηλιοροφή, η οποία μάλιστα μπορεί να γίνει διάφανη ή οπάκ με το πάτημα ενός κουμπιού. Οι διαθέσιμοι τροχοί έχουν διάμετρο από 19 έως 21 ίντσες.

Στην «καρδιά» του μοντέλου κρύβεται ο ίδιος ηλεκτροκινητήρας που βρίσκει κανείς και στο sedan, ο οποίος έχει τοποθετηθεί στον πίσω άξονα και προσφέρει 285 PS και 545 Nm ροπής. Δύο μπαταρίες είναι διαθέσιμες: Η πρώτη έχει ενεργειακή χωρητικότητα 77 kWh (έκδοση Pro), ενώ η δεύτερη 86 kWh (έκδοση Pro S). Στην τελευταία περίπτωση, η αυτονομία του νέου μοντέλου αγγίζει τα 685 km, σύμφωνα με τη Volkswagen. Η φόρτιση από το 10 στο 80% ολοκληρώνεται σε λιγότερο από 30 λεπτά, ανεξάρτητα με τη χωρητικότητα της μπαταρίας.

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία έχει προικίσει το ID.7 Tourer με μία σειρά από τεχνολογικές προσθήκες, όπως για παράδειγμα ένα head-up display με επαυξημένη πραγματικότητα, το οποίο προβάλει στοιχεία για τη διαδρομή που ακολουθεί ο οδηγός, στο πεδίο της όρασής του.

Οι Γερμανοί έχουν εστιάσει επίσης ιδιαίτερα στην άνεση στα μεγάλα ταξίδια, αφού πρόκειται για ένα αμιγώς οικογενειακό όχημα. Έτσι, έχουν εξοπλίσει το μοντέλο με εργονομικά καθίσματα με λειτουργία μασάζ κι εξαερισμό, ενώ όλα τα χειριστήρια για το σύστημα κλιματισμού είναι αυτοματοποιημένα.

Το νέο Volkswagen ID.7 Tourer θα παράγεται στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Emden της Γερμανίας, στο πλευρό των ID.7 sedan και ID.4. Σύμφωνα με την αυτοκινητοβιομηχανία, οι προπαραγγελίες αναμένεται να ξεκινήσουν εντός του πρώτου τριμήνου του τρέχοντος έτους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Test: Πώς αποδίδει η μπαταρία του ηλεκτρικού VW ID.3 μετά από 100.000 km

Volkswagen: Το 2024 έφερε μείωση έως και 3.500€ στις τιμές των ID.3, ID.4 και ID.5

Νέο, επετειακό Volkswagen Golf με... αλμυρή τιμή (photos)