Η Tesla μπαίνει στο «χορό» των φθηνών EV - Πότε ξεκινά η παραγωγή του


Η Tesla ετοιμάζει το δικό της μικρό, οικονομικό EV. Η τιμή του δε θα ξεπερνά τα 25.000 ευρώ, ενώ ήδη προγραμματίζεται η έναρξη παραγωγής του.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: TESLA GALLERY
  • 25/1/2024

Η Tesla ανακοίνωσε στους προμηθευτές της ότι η παραγωγή του νέου, ηλεκτρικού compact crossover που ετοιμάζει, θα ξεκινήσει τον Ιούνιο του 2025. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Reuters, το πρότζεκτ έχει λάβει την κωδική ονομασία Redwood και θα έχει τιμή που δε θα ξεπερνά τα 25.000 ευρώ.

Αυτή ήταν άλλωστε η υπόσχεση που είχε δώσει ο Elon Musk στους fans της αυτοκινητοβιομηχανίας το 2020, όταν έκανε λόγο για ένα μικρό, φθηνό EV που θα τοποθετούνταν στη βάση της γκάμας της εταιρείας. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στη χώρα μας, αυτή τη στιγμή, το φθηνότερο μοντέλο της αυτοκινητοβιομηχανίας είναι το Model 3, με εναρκτήρια τιμή στα 41.990 ευρώ, για την πισωκίνητη έκδοση.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Tesla, η εβδομαδιαία παραγωγή αυτού του νέου EV θα ανέρχεται στις 10.000 μονάδες, στοχεύοντας να ξεπεράσει τα 500.000 αντίγραφα ετησίως. Ωστόσο, πηγή που βρίσκεται κοντά στην εταιρεία αποκάλυψε ότι η μαζική παραγωγή του νέου EV ενδέχεται να μην ξεκινήσει πριν το 2026, εκτιμώντας αρκετά «αισιόδοξη» την αρχική εκτίμηση.

Ο Musk επιβεβαίωσε τον περασμένο Μάιο ότι η εταιρεία εργάζεται πάνω σε δύο νέα μοντέλα, ένα εκ των οποίων είναι το compact crossover. Το δεύτερο είναι ένα αυτόνομο ταξί, που σύμφωνα με τον CEO της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, θα καταφτάσει εντός του 2024.

Αμφότερα θα βασίζονται στην ίδια πλατφόρμα, η οποία θα είναι εντελώς νέα και έχει λάβει την κωδική ονομασία NV9X. Η παραγωγή τους θα ξεκινήσει αρχικά στο Gigafactory στο Τέξας, όμως υπάρχουν πλάνα για μετέπειτα μεταφορά της γραμμής παραγωγής και στο Βερολίνο. Εκτός αυτού, η Tesla εξετάζει το ενδεχόμενο να κατασκευάσει ένα νέο εργοστάσιο στην Ινδία, απ' όπου θα εξάγει κυρίως φθηνότερα ηλεκτρικά οχήματα.

Πηγή: Reuters

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Project Juniper: Όλα όσα ξέρουμε για το νέο Tesla Model Y που έρχεται εντός του 2024

Πωλήσεις ρεκόρ για την Tesla το 2023 – O λόγος που ο Elon Musk δε θα είναι ευχαριστημένος

Tesla στα... κόκκινα! Δείτε πόσα αυτοκίνητα κατασκεύασε τους τελευταίους 6 μήνες