H Skoda «αποκάλυψε» την ταυτότητα και το εσωτερικό του νέου EV (photo)


Δείτε το πρώτο σκίτσο από το εσωτερικό του ηλεκτρικού αυτοκινήτου που παρουσιάζει η Skoda στις 15 Μαρτίου. Οι βασικές προδιαγραφές του.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: SKODA AUTO
  • 13/3/2024

Πριν από λίγες μέρες, η Skoda ανακοίνωσε ότι την Παρασκευή 15 Μαρτίου, στο πλαίσιο της ετήσιας συνέντευξης Τύπου με βασικό θέμα τον οικονομικό απολογισμό του 2023 θα παρουσιάσει και μια «προεπισκόπηση ενός μελλοντικού ηλεκτρικού μοντέλου με μπαταρία (BEV)», δημοσιεύοντας και ένα teaser video.

Στην ανακοίνωση, οι Τσέχοι δεν έδιναν καμία άλλη πληροφορία για την «ταυτότητα» του νέου EV που θα προστεθεί στην γκάμα τους. Ωστόσο, τα διεθνή ΜΜΕ οδηγήθηκαν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για το νέο ηλεκτρικό compact SUV, με το όνομα Elroq, που είχε ήδη γίνει γνωστό από τον Απρίλιο του 2023 ότι θα παρουσιαστεί εντός του 2024 και θα αποτελέσει τον EV διάδοχο του Karoq.

Ωστόσο, με νέα ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγες ώρες, η Skoda αλλάζει τα δεδομένα, καθώς για πρώτη φορά δίνει ελάχιστες μεν, αλλά ξεκάθαρες, για την ταυτότητα του μοντέλου, πληροφορίες για το τι πρέπει να περιμένουμε. Κάνει λόγο για ένα «Small BEV» το οποίο θα είναι «entry-level» και μάλιστα έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο σκίτσο από το εσωτερικό του. Με άλλα λόγια, θα είναι το εισαγωγικό, μικρότερο, μοντέλο στην γκάμα που θα προσφέρει.

Πλέον, με βάση αυτή την επίσημη ενημέρωση και έχοντας υπόψιν τα 6 ηλεκτρικά μοντέλα που είχε ανακοινώσει στην εκδήλωση του περασμένου Απριλίου, όλα δείχνουν ότι θα αποκτήσουμε μια πρώτη «ματιά» για το «Small»: Το μελλοντικό βασικό μοντέλο της, «το πιο μικρό και πιο προσιτό οικονομικά ηλεκτρικό αυτοκίνητο», όπως το είχε χαρακτηρίσει τότε.

Από τη συγκεκριμένη εκδήλωση γνωρίζουμε ότι το «Small» θα έχει μήκος περίπου 4,1 m, εμφάνιση «τύπου SUV», χωρητικότητα πορτμπαγκάζ παρόμοια με αυτή του Scala, παρόλο που το τελευταίο «ανήκει στην επόμενη κατηγορία», τιμή περίπου 25.000 ευρώ και η παγκόσμια πρεμιέρα του θα πραγματοποιηθεί το 2025.

Το νέο EV, λοιπόν, θα ανήκει στο B segment και, σύμφωνα με το βρετανικό Autocar, θα αποτελέσει την αντίστοιχη πρόταση της Skoda με τα επερχόμενα Volkswagen ID.2 και Cupra Raval.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Skoda Kodiaq: Έτσι βάφεται το αμάξωμα του δημοφιλούς SUV (video)

Skoda Superb Combi με «καρδιά» από Audi RS3 και 720 PS τρομοκρατεί στην Autobahn (video)

Η Skoda το τερμάτισε! Αυτή είναι η πιο ισχυρή Octavia RS που παρουσιάστηκε ποτέ (photo)