Αυτός είναι ο διάδοχος της BMW i8 που έφτασε μια «ανάσα» από την παραγωγή (photos)


Η BMW ήταν έτοιμη να παρουσιάσει ένα εντυπωσιακό μοντέλο, με επιρροές από την M1, αλλά τελικά το ακύρωσε. Αυτές είναι οι φωτογραφίες του.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: BMW
  • 14/2/2024

Η BMW i8 ήταν ένα ιδιαίτερο μοντέλο για τους Γερμανούς. Συνδύαζε τον εντυπωσιακό σχεδιασμό με τις υψηλές επιδόσεις και την PHEV τεχνολογία, αποτελώντας ένα σημαντικό κομμάτι της γκάμας τους. Δυστυχώς, όλα τα καλά κάποτε τελειώνουν και έτσι η παραγωγή της ολοκληρώθηκε το 2020, χωρίς να υπάρχει στον ορίζοντα κάποιος αντικαταστάτης.

Ωστόσο, ο επικεφαλής σχεδιασμού της BMW, Domagoj Dukec, αποκάλυψε ότι η αυτοκινητοβιομηχανία είχε στα σκαριά το διάδοχο του μοντέλου, με το όνομα i16, ο οποίος όμως δεν πρόκειται να φτάσει στη γραμμή παραγωγής, αφού το πρότζεκτ έχει πλέον εγκαταλειφθεί. Ο Dukec δημοσίευσε εικόνες της i16 στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram και η εμφάνιση του οχήματος μοιάζει αρκετά γνώριμη.

Πρόκειται για την έκδοση που βρίσκεται πιο κοντά στην παραγωγή του Vision M Next Concept που είχε παρουσιάσει η εταιρεία το 2019. Εκείνο το concept car έφερε έναν τετρακύλινδρο κινητήρα με υβριδικό σύστημα που απέδιδε συνολικά 600 PS.

Ο σχεδιαστής δεν έδωσε στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το κινητήριο σύστημα που θα είχε η i16 αν περνούσε στην παραγωγή, όμως τόνισε ότι ο σχεδιασμός της εμπνέεται από τη θρυλική M1. Η μεγαλύτερη ομοιότητα εντοπίζεται κυρίως στο πίσω μέρος, όπως και σε ένα τμήμα των φτερών που μοιάζει με τις εισαγωγές αέρα των κλασικών σπορ αυτοκινήτων.

Η i16 θα λάμβανε επίσης το ενισχυμένο με ανθρακόνημα πλαστικό μονοκόκ της i8. Σύμφωνα με τον Dukec, η BMW τερμάτισε την εξέλιξη του πρότζεκτ το 2020, εξαιτίας των οικονομικών δυσκολιών που έφερε η πανδημία. Ένας ακόμη παράγοντας που έπαιξε ρόλο σε αυτήν την απόφαση ήταν το υψηλό κόστος ενός μοντέλου σαν αυτό, σε συνδυασμό με τον εν δυνάμει χαμηλό όγκο παραγωγής του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

BMW M: Τα γράμματα «M» και «i» δεν θα μπουν ποτέ μαζί σε ονομασία μοντέλου

Αυτός είναι ο λόγος που ο διάδοχος του ΒΜW i3 θα έχει διαφορετική σχεδίαση

Test Drive: BMW i7 M70 xDrive - Οδηγούμε στην Κροατία την ισχυρότερη ηλεκτρική BMW