Alfa Romeo Milano: Έρχεται με ισχυρό κινητήρα και τετρακίνητη έκδοση-έκπληξη (video)


Όσοι θεωρούν ότι το νέο SUV της Alfa Romeo, με το οποίο επιστρέφει στο B-segment, θα «πατήσει στα χνάρια» του Jeep Avenger, δεδομένα θα εκπλαγούν!

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: CocheSpias / STELLANTIS
  • 8/1/2024

Το ολοκαίνουριο B-SUV της Alfa Romeo, με το οποίο η ιταλική φίρμα επιστρέφει στην κατηγορία των συμπαγών οχημάτων, θα παρουσιαστεί τον Απρίλιο.

Η Alfa Romeo Milano, όπως έγινε γνωστό επίσημα το όνομά της, θα είναι διαθέσιμη σε αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις, αλλά και θερμικές, στα πρότυπα του Jeep Avenger. Ωστόσο, όπως και στην περίπτωση του Αυτοκινήτου της Χρονιάς 2023 για την Ευρώπη, αναμένεται να διαθέτει και τετρακίνητη έκδοση.

Η Jeep έχει παρουσιάσει το τετρακίνητο, ηλεκτρικό, Avenger σε μορφή Concept στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού τον Οκτώβριο του 2022 και το περιμένουμε να φτάσει στην παραγωγή. Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσίευμα του L’argus, οι προτάσεις της Alfa Romeo θα έχουν αρκετές διαφοροποιήσεις.

Οι Γάλλοι αναφέρουν ότι απέκτησαν πρόσβαση σε πληροφορίες για τα κινητήρια σύνολα που θα έχει η Milano και από αυτές προκύπτουν δύο σημαντικά νέα στοιχεία.

Το πρώτο είναι ότι στο πλαίσιο της διαφοροποίησης αλλά και της «υποστήριξης» του sport DNA, η Milano θα έχει και ισχυρή ηλεκτρική έκδοση με κίνηση στους εμπρός τροχούς. Εκτός από την «αναμενόμενη» εισαγωγική των 156 PS με την μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας 54 kWh, θα προσφέρεται και με τον κινητήρα που υπάρχει στο νέο ηλεκτρικό Peugeot e-3008. Μάλιστα, το L’argjus υποστηρίζει ότι θα επιλεχθεί ο «ισχυρότερος» κινητήρας της Long Range έκδοσης, που αποδίδει 231 PS και μάλιστα δεν αποκλείεται να έχει και ελαφρώς μεγαλύτερη ισχύ.

Από την άλλη πλευρά, η επόμενη διαφοροποίηση αφορά την τετρακίνητη έκδοση. Την ώρα που στο Jeep Avenger την περιμένουμε να είναι αμιγώς ηλεκτρική, στην Alfa Romeo Milano θα είναι υβριδική! Το δημοσίευμα αποδίδει την πληροφορία σε δηλώσεις που «απέσπασε» από τον CEO της ιταλικής φίρμας, Jean-Philippe Imparato.

Η τετρακίνητη έκδοση, λοιπόν, που πιθανότατα θα ονομάζεται Milano Q4, ακολουθώντας την «παράδοση» της Alfa Romeo, θα είναι ήπια υβριδική και θα έχει ως βάση τον γνωστό 3κύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 1,2 L. Ωστόσο, εκτός από την υπάρχουσα προσθιοκίνητη έκδοση που συναντά κανείς σε μοντέλα άλλων brand της Stellantis, στην Milano Q4 θα προστεθεί και ένας ηλεκτροκινητήρας στον πίσω άξονα.

Αυτός θα έχει ισχύ περίπου 30 kW (41 PS) δίνοντας την επιλογή της τετρακίνησης στη λογική που υπάρχει στο Toyota Yaris Cross. Έτσι, με τους δύο ηλεκτροκινητήρες - καθώς θα διατηρηθεί και αυτός στον εμπρός άξονα με απόδοση 27 PS - εκτιμάται ότι η ισχύς της τετρακίνητης Milano με ένα νέο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη θα κινείται στα όρια των 163 PS.

Οι Γάλλοι αναφέρουν ότι οι παραγγελίες της Alfa Romeo Milano θα ανοίξουν τον ίδιο μήνα της παρουσίασής της (Απρίλιος 2024), με τις πρώτες παραδόσεις να αναμένονται από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Πηγή: L'argus

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Alfa Romeo: Παρουσίασε τις νέες Giulia και Stelvio στους εργαζόμενους

Alfa Romeo Tonale: Τιμές και εκδόσεις του εντυπωσιακού SUV - Σε ισχύ προωθητική ενέργεια

Alfa Romeo: Νέες Tonale, Stelvio και Giulia Tributo Italiano - Οι τιμές στην Ιταλία (photos)